Condemna judicial a Interior per no protegir els Mossos de la Covid

El TSJC condemna al departament a avaluar i planificar l'activitat preventiva, incloent els riscos biològics i bacteriològicsEl TSJC obliga al departament a avaluar i planificar l'activitat preventiva, incloent els riscos biològics i bacteriològics
El president Quim Torra, en una compareixença amb els consellers Miqu
El president Quim Torra, en una compareixença amb els consellers Miquel Buch i Alba Vergés

La sala social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat el Departament d'Interior de la Generalitat per l'incompliment del deure de protegir els agents dels Mossos d'Esquadra dels riscos laborals derivats de la pandèmia de la Covid-19.

Aquest tribunal ha estimat parcialment la denúncia del sindicat USTEC, que acusava el departament, que en el moment dels fets denunciats encapçalava el conseller Miquel Buch, de no facilitar material necessari als mossos, d'amagar baixes laborals i de reincorporar agents que no disposaven d'un resultat negatiu en una prova PCR.

El TSJC obliga Interior a aplicar als Mossos la normativa de riscos laborals i condemna al mateix departament a avaluar aquests riscos i a planificar la prevenció en tots els llocs on treballin efectius del cos, inclosa l'estimació dels riscos biològics i bacteriològics.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides