Més de 156.000 seguidors de Toni Soler a Twitter són falsos

És la cara coneguda de TV3 amb més ‘followers fakes’ seguit per Pilar Rahola, que en té prop de 90.000
Perfil de Toni Soler a Twitter
Perfil de Toni Soler a Twitter

El director i presentador del programa Està passant de TV3, Toni Soler, tenia aquest dilluns 21 de setembre 358.261 seguidors al seu compte de Twitter dels quals 156.202 eren falsos, segons Twitter audit. L’aplicació d’aquesta xarxa social per detectar els comptes darrere els quals no hi ha persones reals sinó màquines que reenvien missatges, coneguts com bots en l’argot digital; calcula, per tant, que un 44% dels seguidors de Soler són fakes. És la cara coneguda de TV3 que té més seguidors falsos, tant a nivell absolut com en percentatge. El segon personatge popular de TV3 amb més comptes falsos que segueixen el seu compte de Twitter és Pilar Rahola. Aplicant Twitter audit a @PilarRaholaOficial resulta que dels 363.711 seguidors que tenia el 21 de setembre, 89.837 eren falsos; és a dir, un de cada quatre aproximadament.

El tercer lloc d’aquesta llista està ocupat per Empar Moliner, analista i humorista fixa als programes Tot es mou de TV3 i Catalunya migdia de Catalunya Ràdio. Té 23.430 seguidors falsos i 154.068 reals. Els falsos representen, doncs, un 14% dels 177.498 totals. El presentador del Telenotícies Vespre, Toni Cruanyes, té menys seguidors falsos que Empar Moliner, però representen un percentatge més elevat en relació al conjunt de les persones que s’han subscrit al seu compte. Té 101.687 seguidors, dels quals 17.795 no són reals (un 18% del total).

El nombre elevat de seguidors falsos de Toni Cruanyes contrasta amb els que tenen els seus companys en la presentació dels diferents Telenotícies de TV3. Ariadna Oltra, Ramon Pellicer, Raquel Sans, Carles Prats, Xavi Coral i Cristina Riba no superen el 3% d’aquests seguidors. Tampoc els presentadors d’altres programes com Ricard Ustrell (Planta baixa), Helena García Melero (Tot es mou), Cristina Puig (FAQS) o Xavier Graset (Més324).

Aquest desequilibri pot tenir a veure amb què Toni Cruanyes té més seguidors que els altres presentadors i amb la seva implicació personal en el debat polític, fet que ha estat criticat pels grups polítics de l’oposició. El seu perfil està presidit per la portada del llibre que va presentar a començaments d’any titulat Un dels nostres. Identitats en conflicte a Catalunya. Es promociona amb el lema “El conflicte polític català vist des de darrere del Telenotícies”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides