Quina bola fa rodar Salvador Cardús?

Cardús s'ha fet ressò d'aquesta comparació
Cardús s'ha fet ressò d'aquesta comparació

El sociòleg Salvador Cardús, un dels referents intel·lectuals de l'independentisme, ha difós a Twitter una imatge que compara el fet que el president de la Generalitat, Quim Torra, pugui ser inhabilitat mentre que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, només fos sancionat amb una multa de 500 euros per fer campanya des de La Moncloa.

El que no diu el tuit de Cardús és que Torra, a diferència de Sánchez, no només va infringir la normativa electoral, sinó que va desobeir reiteradament -com el mateix president català ha reconegut- les ordres de la Junta Electoral fins que, fora del termini, va retirar la pancarta sobre els presos del Palau de la Generalitat, per la qual cosa va haver d'afrontar una segona causa judicial per un delicte de desobediència.

Cardús, que ja durant l'etapa de govern de Jordi Pujol destacava com un dels referents de la corda nacionalista -el mateix Pujol, de fet, el cita en la llista d'"agents actuants" del seu pla nacionalitzador-, ha nodrit durant els darrers anys les expectatives d'una culminació reeixida del procés. "Els que pensen que això de la independència va per llarg, que mirin de no fer plans pels propers vuit o deu mesos. Que no es digui que no vam avisar", va piular l'11 de setembre del 2018.

En aquest cas, la imatge amb què indueix els seus seguidors de Twitter a tenir una idea equivocada dels fets porta per títol "La justícia segons Espanya". Pere Cardús, fill de Salvador Cardús, treballa d'estrateg polític de Torra.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides