Els ‘evistes’ demanen pas al PSC de Miquel Iceta

El PSC va passar anys turbulents quan el seu lideratge no era clar, i quan els anomenats sectors catalanistes van començar el xantatge intern del “o fas el que dic, o marxo”. Després d’aquells anys negres, Miquel Iceta va aparèixer com un salvador de les essències, va aconseguir aturar la sagnia de desercions cap a Cs, els comuns o ERC, i va erigir-se com el nou líder que, sense saber-ho, tots estaven esperant.

Això va fer que el partit entrés en una estabilitat com feia anys que no tenia. Però res és etern, i menys en política. Després de diverses eleccions presentant Iceta al capdavant, després de l’intent fallit d’enviar-lo de president del Senat i després de recuperar un cert posicionament a Catalunya gràcies al Govern espanyol, estar al seu lloc comença a ser atractiu. És per això que hi ha una persona, la portaveu del partit, Eva Granados, que comença a obrir-se camí, a ser més present, i a tenir un seguit de correligionaris que han iniciat moviments per situar-la en la pista de sortida més immediata.

Iceta sembla que mantindrà el cap de cartell en les pròximes eleccions catalanes sense problemes. Però els evistes ja es mouen per situar-la estratègicament a l’ombra per poder assaltar el lideratge a curt termini. De fet, asseguren que ho faran tant si Iceta hi col·labora com si no ho fa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides