Baixa el rendiment escolar a una de cada tres famílies ateses per Càritas

Un informe de l'entitat destapa que el coronavirus ha eixamplat la bretxa educativa a Catalunya
Càritas infancia

La tornada a l'escola dels nens catalans ha destapat i posat sobre la taula que la covid-19 ha eixamplat la bretxa educativa. Càritas alerta de les desigualtats entre els infants més vulnerables per la impossibilitat de molts d'ells de seguir el curs amb normalitat. En aquest sentit l'organització destaca que 3.600 persones que han necessitat l'ajuda de Càritas, no disposen de connexió a internet i, per tant, no han pogut fer un seguiment escolar durant la pandèmia, però tampoc ho podran fer en cas d'un confinament escolar.

El rendiment escolar d'una de cada tres famílies ateses per Càritas ha baixat. Segons l'informe de Càritas, en molts casos a una manca de suports tecnològics s'ha de sumar unes condicions d'habitatge poc digne. Un 43% de famílies amb infants viuen en condicions molt precàries i gairebé el 27% estan en habitacions rellogades, i no podent disposar d'un espai on els infants puguin estudiar.

Marta Creus, assessora d'equips del programa de Famílies i Infància de Càritas, afirma que no es pot parlar de bretxa digital sense parlar de la bretxa social. "Ara s'ha vist la necessitat d'assegurar un ordinador o tauleta per alumne amb la màxima qualitat de connexió, però el repte no és només aportar material informàtic, sinó acompanyar els infants que potser han de viure en una habitació amb persones desconegudes", indica.

Des de Càritas s'assegura que aquests infants també tenen mancances a l'hora de l'acompanyament, ja que, en moltes ocasions, les famílies no entenen la llengua o el seu horari laboral no els permet aquest acompanyament.

La manca de connectivitat no només s'ha deixat notar en l'àmbit escolar, sinó també a l'hora de demanar ajudes a l'administració. Tres de cada deu llars han perdut oportunitats de formació, ocupació i ajudes públiques per no tenir accés a internet. La pobresa a les llars amb fills a Catalunya és del 28,6%.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides