Els treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio exigeixen el canvi dels seus directius

Els Consells Professionals i els Comitès d’Empresa dels dos mitjans han enviat una carta al Parlament que denuncia que aquesta renovació “no es pot seguir ajornant per interessos partidistes”
Saül Gordillo, Vicent Sanchis i Núria Llorach, a la comissió de con
Saül Gordillo, Vicent Sanchis i Núria Llorach, a la comissió de control de la CCMA del Parlament

El Consell Professional d’Informatius de TV3, el Consell Professional de Programes de TV3, el Consell Professional de Catalunya Ràdio i els Comitès d’Empresa dels dos mitjans de comunicació públics han enviat una reclamació a les diputades i diputats de la Comissió de Control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) perquè el Parlament “desplegui les modificacions de les lleis audiovisuals aprovades per unanimitat l’octubre de 2019 i procedeixi a elegir un nou Consell de la CCMA”. Aquesta renovació del Consell de la CCMA és el pas previ al canvi dels actuals directors de TV3 i Catalunya Ràdio, Vicent Sanchis i Raül Gordillo, elegits pel sistema anterior a la nova Llei que va permetre que ERC i JxCat es repartissin els càrrecs de responsabilitat dels dos mitjans.

La reforma de la Llei de la CCMA obliga a que els nous membres del seu Consell siguin elegits per una majoria de dos terços del Parlament –no només amb la majoria absoluta que era suficient fins ara- i que els directors de TV3 i Catalunya Ràdio accedeixin al càrrec després d’un concurs de selecció públic. Els representants dels treballadors afirmen, en la carta que han enviat als diputats, que no entenen que encara no s’hagi dut a terme aquesta renovació quan ja han passat 11 mesos des de l’aprovació de la nova Llei, i creuen que “la paràlisi dels grups parlamentaris amenaça d’eternitzar els canvis a la Corporació”.

L’anunci del president de la Generalitat, Quim Torra, que no pensa convocar eleccions al Parlament malgrat que ho va prometre el mes de gener passat ha accentuat la preocupació perquè es continuï ajornant una renovació que els consells professionals i els comitès d’empresa consideren que no es produeix “per interessos partidistes i concepcions de quotes polítiques al Consell”. El seu comunicat acaba exigint “que els grups parlamentaris majoritaris promoguin el més aviat possible l’aplicació de la nova llei i amb els criteris d’independència i professional que contempla”.

Aquesta reclamació es produeix coincidint amb una nova resolució del Parlament en què tots els grups han votat, avui divendres 18 de setembre, a favor que s'apliqui la reforma de la CCMA aprovada fa quasi un any. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides