Fernández Díaz, imputat en el cas Kitchen

El jutge Manuel García Castellón, en canvi, no cita de moment com a investigada De Cospedal pel presumpte espionatge a Bárcenas
Jorge Fernández Díaz
Jorge Fernández Díaz

L'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz ha estat citat per declarar el pròxim 30 d'octubre a l'Audiència Nacional com a investigat pel presumpte robatori de documentació i espionatge il·legal a Luis Bárcenas, extresorer del PP, en l'anomenat cas Kitchen, una peça derivada del cas Villarejo.

El jutge Manuel García Castellón ha acceptat la petició de citar-lo formulada per la Fiscalia Anticorrupció, que atribueix a l'exministre l'organització d'una operació "parapolicial" per robar documents sobre el finançament irregular del PP, que suposadament va incloure la captació del xofer de l'extresorer popular perquè, a canvi d'almenys 53.000 euros, els informés dels moviments de la família Bárcenas.

García Castellón considera necessària, pertinent i útil la declaració de Fernández Díaz per aclarir el paper que, a partir de les comunicacions i els documents obtinguts de l'excomissari José Manuel Villarejo, es creu que va exercir en aquesta presumpta trama. L'instructor del cas Kitchen també ha citat a declarar l'exsecretari d'Estat de Seguretat Francisco Martínez, que ara vol col·laborar amb la justícia després d'haver-se acollit al dret a no declarar anteriorment, així com l'exdirector de comunicació d'Interior Juan José Esteban, l'excap de gabinet de Francisco Martínez, Jorge Sánchez Bordetas, la funcionaria Icíar Castro i el sacerdot Silverio Nieto.

En canvi, l'exministra de Defensa i exsecretària general del PP Maria Dolores de Cospedal no ha estat citada de moment com a investigada en les darreres diligències, ja que el jutge prefereix que torni a comparèixer Francisco Martínez i centrar-se en les ordres donades des de la cúpula d'Interior abans d'atendre la petició de la Fiscalia sobre la citació de l'exministra.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides