CaixaBank i Bankia aproven la fusió per crear el banc líder a Espanya

La nova entitat serà el banc de referència amb més de 20 milions de clients i presència geogràfica diversificada
José Ignacio Goirigolzarri y Gonzalo Gortázar

Els Consells d'Administració de CaixaBank i Bankia han aprovat el seu projecte de fusió per absorció de Bankia per CaixaBank, consistent en una equació de bescanvi de 0,6845 accions ordinàries noves de CaixaBank per cada acció de Bankia. En un comunicat de CaixaBank s'informa que aquesta operació suposa la creació del banc líder del sistema financer espanyol, amb una presència territorial molt equilibrada i amb els recursos i la capacitat per afrontar els reptes del sector.

La nova entitat, que mantindrà la marca CaixaBank, neix amb l'objectiu d'aportar valor als clients, millorar la rendibilitat per als accionistes i seguir donant suport a la recuperació econòmica d'Espanya. Un cop completat el procés de due diligence per les dues entitats i aprovat el projecte de fusió per part dels Consells d'Administració, a partir d'ara es requereix l'aprovació per part dels dos Consells dels informes de fusió, així com de les Juntes Generals d'Accionistes, la celebració de les quals estaria prevista per al mes de novembre.

S'espera tancar l'operació durant el primer trimestre de 2021, un cop rebudes totes les autoritzacions regulatòries pertinents (Ministeri d'Afers Econòmics i Transformació Digital, Comissió Nacional dels Mercats i la Competència, la no oposició per part de la Direcció General d'Assegurances i Fons de Pensions, la CNMV i el Banc d'Espanya a l'adquisició per CaixaBank de participacions significatives en societats subjectes a la seva supervisió).

L'entitat combinada resultant de la fusió estarà presidida per José Ignacio Goirigolzarri, actual president de Bankia, un cop sigui designat pel nou Consell d'Administració de CaixaBank. El president, que tindrà la condició d'executiu, serà responsable de les àrees de Secretaria del Consell, Comunicació Externa, Relacions Institucionals i Auditoria Interna (sense perjudici de mantenir la dependència d'aquesta àrea de la Comissió d'Auditoria i Control).

L'actual conseller delegat, Gonzalo Gortázar, serà el primer executiu de CaixaBank, amb report directe al Consell d'Administració, tenint la responsabilitat sobre totes les àrees no compreses en el paràgraf anterior, i presidint també el Comitè de Direcció. José Ignacio Goirigolzarri ha destacat que "amb aquesta operació conformem la primera franquícia espanyola en un moment en què és més necessari que mai crear entitats amb dimensió crítica, contribuint així a donar suport a les necessitats de famílies i empreses, i a reforçar la solidesa del sistema financer". "La nova entitat continuarà desenvolupant les millors pràctiques de govern corporatiu".

Per part seva, Gonzalo Gortázar ha subratllat que "la fusió ens permetrà afrontar els desafiaments dels propers 10 anys amb més escala, fortalesa financera i rendibilitat, cosa que redundarà en més valor per als nostres accionistes, en més oportunitats per als nostres empleats, en un millor servei als nostres clients i en una més gran capacitat per donar suport a la recuperació econòmica a Espanya".

Creació del líder destacat del sistema financer espanyol
L'entitat combinada superarà els 664.000 milions en actius totals, un volum que el convertirà en el banc de més dimensió del mercat domèstic, amb una posició rellevant a escala europea, i una capitalització borsària superior als 16.000 milions d'euros.

El nou grup reforça el seu lideratge en banca retail a Espanya, amb més de 20 milions de clients i la primera posició en la quota de mercat de tots els productes clau: dipòsits (24%), crèdits (25%) i estalvi a llarg termini (29%), que inclou les assegurances d'estalvi, els fons d'inversió i els plans de pensions.

L'entitat assoleix una presència geogràfica equilibrada i diversificada, amb la xarxa d'oficines més extensa i especialitzada del sector. I la voluntat de mantenir la proximitat al territori i la inclusió financera que CaixaBank i Bankia sempre han demostrat. L'entitat combinada tindrà presència en al voltant de 2.200 municipis, i en 290 serà l'única entitat amb representació. La capil·laritat de la xarxa juntament amb les capacitats digitals – amb 10 milions de clients digitals a Espanya – permetran seguir millorant l'experiència del client.

(Visited 62 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari