Satisfacció dels vilanovins crítics amb el nou polígon pel gir de l’Ajuntament

Tot i això, es mostren sorpresos per la inesperada rectificació i de moment mantenen les mobilitzacions
Cartell contra el polígon de Vilanova del Camí

Després que ahir el govern de l’Ajuntament de Vilanova del Camí anunciés la seva oposició al polígon industrial que el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat vol fer a la zona de Can Titó, avui la plataforma opositora als plans industrials del conseller Damià Calvet mostrava a EL TRIANGLE la seva satisfacció per la victòria. Això no obstant, un dels portaveus de l’oposició veïnal, Joan Mateu, afirmava: “Estem contents, però no ens confiem. Volem veure com es concreta tot plegat, i fins llavors no cantarem victòria”.

La plataforma veïnal entén que, tot i que el govern vilanoví no ho vol reconèixer, la marxa enrere que han fet es deu a les pressions fetes pels veïns. “Crec que han vist que a Vilanova era molt generalitzat el rebuig”, afirma Mateu.

Això no obstant, els veïns es mostren sorpresos pel gir. Dimarts, vigília de l’anunci, membres de la plataforma es van reunir amb l’alcaldessa, Noemí Trucharte, i aquesta, en cap moment, els va comunicar la intenció d’oposar-s’hi. Llavors, els sorprèn que d’un dia per altre, “a la primera bufada”, s’hagi desmuntat tot. “Això vol dir que el projecte era molt difícil de defensar”, diu Mateu, o que “algú té les conviccions molt poc fermes”. Els veïns recorden que va ser l’Ajuntament qui va proposar els terrenys.

Per tot plegat, la plataforma “Salvem Can Titó”, que fins al moment ha recollit unes 5.000 firmes contràries al polígon, ha decidit no desmobilitzar-se. Així, entre altres qüestions, mantenen la “mobilització estàtica” que havien programat pel pròxim 26 de setembre. Es volen mantenir alerta davant dels propers moviments. De totes maneres, dubten que el govern es desdigui.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides