Torra no vol convocar eleccions malgrat el que decideixi el Suprem

El president català diu que la seva possible inhabilitació és un càstig a un país sencer enmig d'una pandèmia
Torra a la Blanquerna

El president català, Quim Torra, ha afirmat que "no seré jo qui en aquest moment tan crític pel país l'aboqui a una cursa electoral irresponsable que paralitzaria l'administració catalana", en referència a la seva possible inhabilitació per part del Tribunal Suprem.

Quim Torra ha fet aquestes declaracions a la seu de la delegació del govern català a Madrid després d'assistir com a públic a la vista que ha fet aquest matí el Suprem. En aquesta sessió, les parts han exposat els seus arguments sobre el recurs presentat per Torra i ara serà l'alt tribunal qui en els pròxims dies decidirà si dona per bona la inhabilitació per un període d'un any i mig del president català que va dictar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), per haver posat una pancarta a favor dels presos independentistes al Palau de la Generalitat en període electoral i en contra de les ordres de la Junta Electoral Central (JEC) .

Torra ha afirmat que "no se'm vol inhabilitar per qualsevol pancarta, sinó per una pancarta que defensa drets fonamentals que se'ns neguen", afegint que "estem davant d'una actuació judicial absolutament desproporcionada i mancada de sentit de justícia".

El president català ha denunciat que "vivim en un Estat que pretén inhabilitar un president en exercici del seu mandat, enmig d'una pandèmia i una crisi monumental". Torra considera que la seva possible inhabilitació "no és un càstig a mi per una pancarta, sinó que és un càstig a un país sencer enmig d'una pandèmia", i s'ha preguntat si "algú coneix que hagi passat res semblant en una democràcia europea?".

En aquest sentit, Torra ha afirmat que "no esperarem a cap canvi a l'Estat espanyol per exercir un dret que ens és inalienable", afegint que "si la majoria de les catalanes i els catalans volen construir una República lliure, aquesta expressió democràtica i pacífica prosperarà", reblant que "no hi ha cap dubte". De fet Torra ha amenaçat amb què "ni jutges, ni administradors, ni militars, ni ningú no pot retallar un mil·límetre de sobirania del Parlament de Catalunya".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides