La pancarta a Twitter i Solé fent de president

Torra diu que per culpa del Suprem no pot dedicar tot el seu temps a lluitar contra la Covid-19, però no estava obligat a anar a Madrid
Quim Torra
Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha publicat aquest dimecres al seu compte de Twitter la pancarta que va mantenir al Palau de la Generalitat en període electoral, malgrat els advertiments de la Junta Electoral Central, fet pel qual ha estat jutjat per desobediència i es troba en espera d'una sentència que el pot inhabilitar com a càrrec públic.

Torra ha difós la imatge i un comentari reivindicatiu -"Doncs sí: llibertat presos polítics i exiliats"- el mateix matí que se celebra una vista pública al Tribunal Suprem sobre el recurs que va presentar contra la seva condemna d'inhabilitació, a la qual no ha d'assistir necessàriament. De fet, Torra hi assisteix com a representant de la Generalitat i no com a acusat, i no intervindrà a la vista, a diferència dels seus advocats.

No obstant això, durant una de les seves intervencions del debat de política general celebrat aquest dimarts al Parlament de Catalunya, Torra va dir que "demà dedicaria tots els minuts de cada hora per seguir treballant en la lluita contra la pandèmia", però que "he d'anar a Madrid perquè hi ha un Estat instal·lat en la venjança".

El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) ha publicat que el conseller d'Acció Exterior, Relacions Internacionals i Transparència, Bernat Solé (ERC), assumeix "la suplència en l'exercici de les funcions de la presidència de la Generalitat" fins que Torra torni a Catalunya. En el cas de la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, la suplència l'exerceix el nou conseller d'Interior, Miquel Sàmper.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides