L’absolució és possible per a Trapero

La discrepància que mantenen els magistrats facilita aquest desenllaç favorable al major dels Mossos, revela ‘El Confidencial’
El major dels Mossos, Josep Lluís Trapero

La causa judicial sobre el paper durant l’1-O de Josep Lluís Trapero, major dels Mossos d’Esquadra i màxim responsble policial del cos fa tres anys, va quedar vista per sentència el passat mes de juny però actualment es troba encallada en la fase de deliberacions del tribunal, segons publica El Confidencial

La mateixa informació, que cita fonts jurídiques, assegura que aquesta situació, causada per la discrepància entre els tres magistrats de l’Audiència Nacional, pot portar finalment a l’absolució de Trapero, si cap dels membres del tribunal canvia de parer i decanta el sentit de les deliberacions.

En concret, El Confidencial publica que dos magistrats inicialment s’inclinaven per condemnar Trapero per sedició però un d’ells es va decantar pel delicte de desobediència després d’analitzar els testimonis i les proves. El tercer magistrat no coincideix amb els altres dos, la qual cosa pot portar la causa a una sala de discòrdia i a repetir el judici o a l’absolució, afegeix citant les mateixes fonts.

En aquesta causa també es jutja l’exdirector general dels Mossos Pere Soler, l’exsecretari general del Departament d’Interior Cèsar Puig i la intendent dels Mossos Teresa Laplana. La Fiscalia va retirar el càrrec de rebel·lió i va demanar una de condemna per 10 anys de presó per sedició per a Trapero, Soler i Puig. També va plantejar com a alternativa una condemna per desobediència, que no comportaria un ingrés a la presó.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides