Calvo afirma que la taula de diàleg es mantindrà sense Torra si l’inhabiliten

A l'espera de la sentència del Suprem, la vicepresidenta entén que el govern ha d'actuar segons la legalitat vigent
Quim Torra, saludant a Carmen Calvo

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, ha advertit aquest dimecres que si el president de la Generalitat, Quim Torra, és inhabilitat pel Tribunal Suprem "no podrà seure" a la taula de diàleg entre els dos executius sobre la situació política a Catalunya.

Segons Calvo, independentment d'aquest fet, la taula "existirà" perquè el seu govern no considera la taula com un element "estratègic" sinó que té una "convicció política profunda" de resoldre el conflicte català pel diàleg. Sigui com sigui, ha dit, "seurem els que ens correspongui a cada moment i cada dia en les condicions de legalitat que convé".

"Som un govern que fa política sempre en la legalitat. La mesa existeix per sobre de cadascun dels que la componem, i si algun membre no pot seure perquè està inhabilitat la taula, el diàleg, el retrobament i la possibilitat que Catalunya surti de la situació que té continua vigent", ha dit la vicepresidenta en una entrevista a Onda Cero.

"Jo no sé el que decidirà el Tribunal Suprem, però el que està clar és que aquest govern actua amb la legalitat a la mà i fent política dins d'aquesta legalitat", i per tant "si Torra és finalment inhabilitat no podrà seure a cap taula, però la taula existirà".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides