La CCMA es gastarà més d’un milió d’euros en una nova delegació a Istanbul

Està previst que s’hi desplaci Txell Feixas després que l’explosió del 4 d’agost destruís les instal·lacions de TV3 i Catalunya Ràdio a la capital libanesa
Visió nocturna d'Istanbul
Visió nocturna d'Istanbul

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) gastarà 1.040.600 euros en una nova delegació de TV3 i Catalunya Ràdio que s’instal·larà a Istanbul. Així consta en el procediment obert per la CCMA que té per objecte “la contractació del servei integral de producció per a la corresponsalia d’Istanbul, Turquia”. L’anunci d’aquesta contractació es va fer el 4 de setembre i les empreses que vulguin participar en el concurs per adjudicar-se-la tenen temps per presentar les seves propostes fins el 2 d’octubre.

El contracte tindrà una durada inicial de dos anys i es prorrogarà automàticament per anualitats, fins a sumar un màxim de quatre anys. El pressupost de licitació pel primer any és de 430.000 euros, que puja fins als 520.300 euros si s’inclou l’IVA. La durada inicial de dos anys del contracte fa, per tant, que el cost total de la nova delegació superi el milió d’euros.

Aquesta delegació substituirà la que ha funcionat els darrers anys a Beirut i que va ser parcialment destruïda per l’explosió que es va produir al port de la capital libanesa, el 4 d’agost, que va causar prop de 200 morts, 6.500 ferits i destrosses generalitzades a gran part de la ciutat. Ara fa tres anys, el 21 de setembre de 2017, la CCMA va contractar la societat Alice Production, que forma part del grup Lavínia, perquè s’encarregués del servei integral de producció de la corresponsalia de Beirut. Li va pagar 595.500 euros i el contracte era per tres anys. El 10 de juny passat, la CCMA va afegir una addenda a aquest contracte perquè Alice Production continués oferint aquest servei durant tres mesos més, a canvi de 37.125 euros.

Els efectes de l’explosió en els locals de la CCMA a Beirut i la inseguretat que afecta la regió han decidit els responsables de la corporació a traslladar la delegació a Istanbul. Txell Feixas, que s’ha encarregat de la delegació de la CCMA a Beirut des de començaments del 2016 es traslladarà a Turquia per informar per TV3 i Catalunya Ràdio dels esdeveniments que consideri d’interès a l’Orient Pròxim. Aquesta delegació estava a Jerusalem, abans de ser traslladada a Beirut, perquè, segons es va dir quan es va fer el canvi “ofereix més facilitat logística i de desplaçaments”. 

D’altra banda, la CCMA també ha convocat un concurs per renovar el contracte pel servei de producció de la corresponsalia de Pequin. El valor del contracte està estimat en 940.000 euros, que amb l’IVA se n’anirà fins 1.140.000 euros. Les condicions són les mateixes que per la delegació de Beirut. El contracte vigent per oferir el servei a la capital xinesa també venç aquest mes de setembre i es va signar amb una altra empresa del grup Lavínia: New Media Audiovisual. Les dues delegacions costaran, doncs, 2.180.600 euros els propers dos anys.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides