Prorroguen les restriccions per covid a Barcelona i quinze municipis més

S'amplien 15 dies mesures com la prohibició de reunions de més de deu persones i la limitació del 50% als bars
Ada Colau i Alba Vergés

El Departament de Salut prorroga 15 dies les restriccions contra la Covid-19 a Barcelona i quinze municipis més de l'àrea metropolitana. Així ho ha confirmat en el cribratge de test PCR al barri del Raval la consellera de Salut, Alba Vergés, en roda de premsa, al costat de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Les mesures establertes fa dues setmanes, acabaven inicialment avui.

Es mantenen, per tant, la prohibició de fer reunions de més de deu persones i la limitació del 50% d'aforament en bars i restaurants, tant a les terrasses com a l'interior dels locals, entre altres mesures. Les activitats culturals i esportives es limiten al 50% de l'aforament i a les cerimònies religioses, al 30%.

Salut preveia fer unes 500 proves avui, xifra que a falta de confirmació final sembla que no arribarà, però la consellera ha destacat que aquests cribratges no només són útils pels testos que s'efectuen, sinó també per la informació que brinda als veïns que s'acosten a les instal·lacions. El cribratge massiu s'ha fet al Casal de Gent Gran Josep Tarradellas, per a quatre seccions censals del barri del Raval.

Vergés ha agraït la implicació de l'Ajuntament de la capital catalana, i en particular el personal de districte, que s'ha encarregat de dur a terme una tasca informativa en diferents idiomes.

Colau, al seu torn, ha llançat "un missatge de confiança", tot i que també ha alertat que "no ens podem relaxar".

Catalunya ha sumat 1.266 nous casos de covid-19 confirmats per PCR, que eleven la xifra total als 124.120, segons l'últim balanç del Departament de Salut. Són 890 positius més que els reportats fa 24 hores. La xifra de casos amb totes les proves és de 147.562 (1.328 més en les últimes hores).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides