La Fundació Francisco Franco amenaça de marxar “a un país lliure”

El govern aprova la llei que prohibirà la fundació i retirarà els honors als torturadors de la dictadura
Panteó de la famila Franco al Prado

El president de la Fundació Francisco Franco, Juan Chicharro Ortega, ha declarat que "si és precís, marxarem a un país lliure". D'aquesta manera ha respost Chicharro al fet que aquest dimarts el Consell de Ministres aprova una llei de Memòria Democràtica que prohibeix fundacions o espais que exaltin les dictadures. Aquesta nova llei també contempla, entre altres disposicions, retirar les medalles als torturadors franquistes.

La vicepresidenta primera i ministra de Memòria Democràtica, Carmen Calvo, ja havia avançat que a Espanya "no pot haver-hi una fundació com la de Francisco Franco", afegint que "ens importa que les víctimes no hagin estat debades". Davant aquests posicionaments, Chicharro ha declarat al programa Es la Mañana de Federico, de Federico Jiménez Losantos, que la llei de l'Executiu de Pedro Sánchez és "una llei lliberticida".

En aquest sentit, Chicharro s'ha preguntat si dir que "Franco va construir habitatges socials, que quan va morir no hi havia atur o que va nomenar hereu al rei Joan Carles és apologia del franquisme". El president de la fundació que defensa la figura del general Francisco Franco també s'ha preguntat si com diu la nova llei se sancionarà la "incitació de l'odi a les víctimes de la Guerra Civil", el govern també prohibirà "les fundacions marxistes subvencionades".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides