La justícia belga ajorna la decisió sobre Valtònyc

L'entrega del raper a Espanya per injúries a la Corona, consultada al Tribunal Constitucional de Bèlgica
Valtònyc, en un dels seus vídeos musicals
Valtònyc, en un dels seus vídeos musicals

El Tribunal d'Apel·lació de Gant ha ajornat la seva decisió sobre el lliurament a la justícia espanyola de Valtònyc perquè ha consultat, mitjançant una qüestió prejudicial, al Tribunal Constitucional de Bèlgica si les injúries a la Corona atribuïdes al raper mallorquí són delicte a Bèlgica o les empara la llibertat d'expressió.

La primera vista tindrà lloc el pròxim 3 de desembre, però la defensa de Valtònyc assegura que el Constitucional belga es pronunciarà en un termini d'un mínim de sis mesos i un màxim d'un any. Simon Bekaert, advocat del raper, s'ha mostrat optimista sobre la resolució del cas esgrimint que "hi ha jurisdicció" del Tribunal d'Estrasburg, tot i que també ha indicat que hi ha una llei del 1800 a Bèlgica que considera un delicte insultar el rei.

Valtònyc, que va marxar a l'estranger el juny del 2018 i compta amb el suport de l'expresident català Carles Puigdemont, va ser condemnat a Espanya per enaltiment del terrorisme i humiliació a les víctimes i injúries a la Corona, i la justícia espanyola el reclama també pel delicte d'amenaces.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides