Qui vol fer negoci amb la vocació militar dels catalans?

Plana web d'inscripció al curs de Diana Coromines
Plana web d'inscripció al curs de Diana Coromines

Diana Coromines, que va treballar al Diplocat i a la delegació de la Generalitat a Dinamarca durant l'etapa àlgida del procés i després va ser la número 3 de la llista de Jordi Graupera a l'alcaldia de Barcelona, ha anunciat que impartirà un curs online anomenat "No renunciïs a la teva vocació militar per culpa d'Espanya".

El curs, que preveu començar el pròxim 21 de setembre i enllestir el 9 d'octubre, encara no té els continguts del tot definits, com ella mateixa reconeix, ja que explica que poden variar en funció dels interessos dels seus alumnes, que hauran de pagar 39,99 euros cadascun. El període d'inscripcions conclou aquest divendres, dia 18.

Coromines considera que els catalans que tenen vocació militar "haurien de procurar formar-se a l'estranger" i explica que, arran d'haver-ho dit en un acte públic, "molts" li van demanar consell sobre quines opcions tenen per fer-ho. Per aquest motiu, afegeix, ha decidit preparar un curs online de tres setmanes de durada sobre la formació militar a l'estranger i sobre com fer carrera militar, amb formació pràctica, en un exèrcit europeu.

Aquesta traductora i editora, que és membre del grup Koiné, també ha volgut aclarir que no parla "d'independència" ni de "qüestions retòriques" o "simbolismes", sinó de "qüestions pràctiques". "Aquí del que es tracta és de protegir la vocació militar dels catalans i, per tant, d'una qüestió practica", insisteix.

El seu compromís amb els que completin el curs és fer-los coneixedors de les opcions formatives que tenen a l'abast presencialment i online, i facilitar-los opcions en funció dels seus interessos i capacitat econòmica, així com "assessorament personalitzat i contactes".

​“A les ciutats on he viscut (Viena, Berlín, Copenhaguen) he tingut contacte constant amb l'àmbit de la defensa, i a Dinamarca fins i tot vaig iniciar els tràmits per entrar a l'exèrcit”, assegura.

Coromines ha destacat entre els extreballadors de la Generalitat del mandat de Carles Puigdemont per haver criticat públicament les decisions del govern i, en particular, de la seva superior a Copenhaguen, la delegada de la Generalitat Francesca Guardiola. A més de publicar durant mesos articles crítics contra Guardiola i el govern a Vilaweb, es va indignar amb el discurs del 10 de setembre del 2017 pronunciat per Puigdemont al Parlament, quan va dir que suspenia "els efectes de la declaració d'independència". 

Coromines li va retreure que esgrimís "l'excusa" d'una "gran oferta de mediació" que ella assegura que no existia perquè "a mi m'havien fet cremar les celles buscant-ne i l'havien malbaratat".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides