El curs comença a Catalunya amb 253 professors i 210 alumnes confinats

Així com 67 professionals i 23 infants amb positiu, i nou grups de vuit centres aïllats per la covid-19
Nens amb mascareta fent cua per entrar a l'escola

El curs escolar 2019-2020 ha començat aquest dilluns amb 253 professors i 210 alumnes confinats, així com amb 67 professionals i 23 infants amb positiu per covid-19. A més, nou grups de vuit centres es troben confinats per positius o contactes en activitats prèvies a l'inici o en centres on el curs ja havia començat. Aquestes són les dades que ha donat la secretària general d'Educació, Núria Cuenca, en una visita amb el conseller d'Educació, Josep Bargalló, a l'escola Joaquim Ryura de l'Hospitalet.

A banda dels alumnes confinats, també n'hi ha una quarantena de l'escola Ridolaina de Montellà i Martinet i uns 360 del Joan Juncadella de Sant Vicenç dels Horts que no han pogut començar classes per positius i confinament entre el professorat.

Cuenca ha destacat que només tres dels més de 5.400 centres escolars de Catalunya no han pogut obrir les portes aquest dilluns. Per temes relacionats amb la covid-19 han estat dos, els de Montellà i Martinet i el de Sant Vicenç dels Horts, i un tercer a Terrassa s'ha vist afectat per una plaga de vespes. La previsió és que tots tres puguin iniciar el curs durant aquesta setmana.

Quatre casos de reinfecció a Catalunya

L'inici de curs escolar coincideix amb l'anunci que ha fet avui el president de la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses (FLS), Bonaventura Clotet, sobre que s'han detectat quatre casos de reinfecció per covid-19 a Catalunya. En unes declaracions a Rac1, Clotet ha concretat que dos dels afectats són professionals sanitaris, tots dos ingressats a l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, un dels quals és a la unitat de vigilància intensiva (UCI).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides