Un retorn a l’escola ple d’incerteses

Tanca una escola de Martinet i Montellà pel positiu d'un docent, i se suma a l'escola de Sant Vicenç dels Horts
Curs escolar

Mig any després, els escolars tornen demà a classe. Arrenca així un curs incert, marcat per les mesures de seguretat i l'amenaça del coronavirus, que segueix infectant. La cosa està així: els alumnes majors de sis anys hauran de dur mascareta dins i fora de classe.

Les escoles i instituts s'han esforçat aquests darrers dies per adequar l'activitat i aplicar el protocol dissenyat per la Generalitat per tractar de fer uns espais tan segurs com sigui possible per a alumnes i professionals. Els estudiants es trobaran demà un panorama inèdit: hauran de passar la jornada amb mascareta, molts hauran de dinar a classe, hauran d'entrar i sortir per uns circuits marcats, només es podran barrejar amb els companys de la seva classe i no podran jugar a pilota al pati.

Paral·lelament, una segona escola no podrà obrir demà per coronavirus. Es tracta del centre Ridolaina, de Martinet i Montellà, que se suma així a la Joan Juncalleda, de Sant Vicenç dels Horts. Un docent ha donat positiu de coronavirus. Les proves també s'han fet als altres quatre docents de l'escola, que han donat negatiu.

De fet, la conselleria d'Educació compta actualment 56 positius per coronavirus entre el personal docent i no docent de les escoles.

El director general de Centres Públics del Departament d'Educació, Josep González Cambray, ha assegurat aquest diumenge que els centres educatius ho tenen "tot a punt" per a l'inici del curs escolar, tot i que ha advertit que caldrà "conviure amb el virus" i ha apel·lat a la "corresponsabilitat" en el compliment de les mesures. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Cambray ha admès que hi haurà "molts casos positius" entre l'alumnat i el professorat, però que "no voldrà dir que l'escola no hagi fet bé la seva feina".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides