Puigdemont mima la premsa russa

El 2019 va donar més entrevistes i articles a mitjans de l’òrbita de Putin que de França, Itàlia o Bèlgica
Article de Carles Puigdemont al 'Komsomolskaya Pravda'
Article de Carles Puigdemont al 'Komsomolskaya Pravda'

Carles Puigdemont va concedir quatre entrevistes i va publicar un article a mitjans de comunicació russos l’any 2019, segons consta en la Memòria corresponent aquell any presentada per la seva oficina d’expresident de la Generalitat el passat 29 de juny. El seu mitjà preferit és el diari Komsomolskaya Pravda, al qual va concedir una entrevista i, a més, hi va publicar un article l’any passat. L’article es titulava “La Unió Europea permet a la policia d'un dels seus estats membres utilitzar la violència contra els ciutadans" i estava en la línia dels mitjans russos d’afeblir i criticar la UE.

Les altres tres entrevistes concedides per l’expresident de la Generalitat a mitjans de comunicació situats en l’òrbita de Vladimir Putin són Sputniknews, Rossiya 24 i Rússia Today. Sorprèn que aquell any cap mitjà belga publiqués una entrevista amb el president català fugit mentre que els francesos en van publicar tres i els britànics i irlandesos dos cadascun. En canvi, va concedir cin entrevistes a mitjans de comunicació dels Estats Units i sis a suïssos.

La Memòria de l’oficina de l’expresident recull que el 2019, a més de l’article al Komsomolskaya Pravda, Puigdemont en va publicar dos a The Guardian i un a The New York Times, Le Monde, Time, Blick (Suïssa), La Presse Canadienne, Vilaweb, eldiario.es i El Punt Avui. Pel que fa a entrevistes també en va concedir tres al programa de ràdio El món a RAC1, dues a El Punt Avui i El Nacional i una a El 3 de vuit, eldiario.es, El Vallenc i Cuatro al día.

Cap dels dos antecessors de Puigdemont en la presidència de la Generalitat –Artur Mas i José Montilla– va concedir entrevistes o publicar articles als mitjans de comunicació russos. Mas sí que va viatjar a Rússia el 2012, a les portes d’una campanya electoral i en el marc d’una visita d’empresaris catalans per participar en un Fòrum que es va celebrar a Moscou.

En les seves intervencions als mitjans russos, Puigdemont ha defensat les posicions de Vladimir Putin i en l'entrevista que va concedir a Sputnik va defensar que es retiressin les sancions econòmiques de la Unió Europea i altres països a Rússia implantades després que tropes d’aquest país envaïssin Ucraïna. Per l’expresident de la Generalitat, segons va dir en aquella entrevista, “Rússia i la Unió Europea han d’enfortir les seves relacions. És absurd tenir més problemes amb la Rússia d’avui que amb la Unió Soviètica en el passat”.

A finals de l’any passat es va saber que Víctor Tarradellas, exresponsable de Relacions Internacionals de CDC, es va desplaçar a Moscou el 2017 per aconseguir que el govern rus donés suport a la declaració unilateral d’independència de Catalunya a canvi que la Generalitat acceptés l’annexió russa de Crimea.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.