Una Diada de circumstàncies, que reclama la unitat independentista

Les concentracions de l'ANC reuneixen prop de 60.000 manifestants arreu de Catalunya
Acte central de l'ANC per la Diada a Barcelona

L'ANC ha mobilitzat 59.500 persones, segons dades facilitades per l'entitat, en 131 punts diferents del territori català. Tot plegat en una Diada marcada per la covid-19, que ha rebaixat la força d'anteriors edicions.

La mobilització ha tingut com a epicentre la plaça Letamendi de Barcelona, davant la seu de l'Agència Tributària a Catalunya. Paral·lelament, s'han celebrat 130 concentracions més davant d'edificis de l'Estat en una vuitantena de municipis. Una celebració territorialitzada i impregnada per l'emergència sanitària. La Diada d'enguany, allunyada de la presència massiva per primera vegada des del 2012, se celebra a les portes de la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, al Tribunal Suprem.

Distàncies delimitades amb esprai o cadires, control de temperatura, màscares i gel hidroalcohòlic, sempre garantint quatre metres quadrats per manifestant, molts d'ells vestits amb la samarreta de l'ANC i les seves pròpies estelades, però sense grans pancartes, avui vetades.

Missatges nítids d'Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC, i de Marcel Mauri, vicepresident d'Òmnium, en direcció al Govern, als partits independentistes i també en direcció a Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, màxims responsables de Junts per Catalunya (JxCat) i ERC des de l'exili i la presó. "Exigim ja una estratègia", ha ressaltat Paluzie, que ha carregat contra les "renúncies i divisions" i ha aprofitat per demanar aparcar el simbolisme.

Poc abans, Mauri ha verbalitzat un discurs similar pel que fa a la demanda d'unitat a les formacions. "Ja en tenim prou de baralles i debats estèrils", ha assenyalat. El dirigent d'Òmnium ha carregat contra la "disputa interna permanent" i ha alertat que, si els partits continuen "deixant-se endur pels interessos propis", la ciutadania "es posarà al capdavant", altra vegada, del procés.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides