Una Diada de circumstàncies, que reclama la unitat independentista

Les concentracions de l'ANC reuneixen prop de 60.000 manifestants arreu de Catalunya
Acte central de l'ANC per la Diada a Barcelona

L'ANC ha mobilitzat 59.500 persones, segons dades facilitades per l'entitat, en 131 punts diferents del territori català. Tot plegat en una Diada marcada per la covid-19, que ha rebaixat la força d'anteriors edicions.

La mobilització ha tingut com a epicentre la plaça Letamendi de Barcelona, davant la seu de l'Agència Tributària a Catalunya. Paral·lelament, s'han celebrat 130 concentracions més davant d'edificis de l'Estat en una vuitantena de municipis. Una celebració territorialitzada i impregnada per l'emergència sanitària. La Diada d'enguany, allunyada de la presència massiva per primera vegada des del 2012, se celebra a les portes de la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, al Tribunal Suprem.

Distàncies delimitades amb esprai o cadires, control de temperatura, màscares i gel hidroalcohòlic, sempre garantint quatre metres quadrats per manifestant, molts d'ells vestits amb la samarreta de l'ANC i les seves pròpies estelades, però sense grans pancartes, avui vetades.

Missatges nítids d'Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC, i de Marcel Mauri, vicepresident d'Òmnium, en direcció al Govern, als partits independentistes i també en direcció a Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, màxims responsables de Junts per Catalunya (JxCat) i ERC des de l'exili i la presó. "Exigim ja una estratègia", ha ressaltat Paluzie, que ha carregat contra les "renúncies i divisions" i ha aprofitat per demanar aparcar el simbolisme.

Poc abans, Mauri ha verbalitzat un discurs similar pel que fa a la demanda d'unitat a les formacions. "Ja en tenim prou de baralles i debats estèrils", ha assenyalat. El dirigent d'Òmnium ha carregat contra la "disputa interna permanent" i ha alertat que, si els partits continuen "deixant-se endur pels interessos propis", la ciutadania "es posarà al capdavant", altra vegada, del procés.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari