Torra vol el perdó del rei i de Sánchez per l’assassinat de Lluís Companys

El president de la Generalitat repta els màxims dirigents espanyols en el missatge institucional de la Diada
Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha exigit a l'estat espanyol "un acte solemne" en què el rei i el president del govern demanin disculpes per "la persecució, detenció i afusellament" del president de la Generalitat Lluís Companys i totes les víctimes de la repressió franquista.

En el discurs de la Diada, Torra ha fet referència al 80è aniversari de l'afusellament de Companys, la mateixa setmana en què ha transcendit la voluntat del govern espanyol d'anul·lar-ne el judici a través de l'aprovació del projecte de llei de memòria democràtica.

Torra també ha analitzat la situació que viu Catalunya provocada pel coronavirus, que ha qualificat de "pandèmia maleïda que ja ens ha robat massa vides, massa somnis, massa projectes" i ha avançat que encara caldran "grans esforços i sacrificis".

Finalment, el president de la Generalitat ha apel·lat a guanyar "la república catalana del compromís cívic en temps de monarquies corruptes", en referència als escàndols que han esquitxat el rei emèrit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides