La Joventut Socialista de Catalunya encartella TV3 per independentista

La JSC demana la dimissió de Sanchis per recuperar “una televisió pública plural, respectuosa i representativa"
Una jove empapera TV3 amb cartells contra el seu partidisme independen
Una jove empapera TV3 amb cartells contra el seu partidisme independentista

La Joventut Socialista de Catalunya (JSC) ha omplert de cartells les instal·lacions de TV3 per denunciar el biaix independentista que ha caracteritzat la televisió pública catalana els darrers anys. Als cartells, a més de demanar la dimissió del director de TV3, Vicent Sanchis, s’hi poden llegir lemes com “No més teleindepe”, “Prou teleprocés”, “La pública és de tothom” o “No tapeu els forats de TV3 amb diners del Fons Covid”. L’acció s’ha fet amb la crida “Menys Raholes i més metges i professors”.

En el comunicat que han distribuït coincidint amb l’encartellada, la JSC denuncia que “a Catalunya, els mitjans de comunicació públics de la CCMA, amb TV3 com a referent principal, han estat totalment absorbits pels governs independentistes de la darrera dècada i s’han convertit en una màquina de propaganda partidista, així com d’atac a aquelles persones i partits que no comparteixen aquesta ideologia”.

Els joves socialistes consideren que “fa temps que diversos professionals adscrits a la televisió pública (i també a la ràdio) fan declaracions molt polititzades, casualment sempre en la mateixa línia, fet que trenca totalment les normes que figuren al Llibre d’Estil en relació amb la imparcialitat. També hem vist en els darrers temps com s’utilitzen minuts de TV pública per blanquejar el saqueig als catalans i les catalanes de l’evasor fiscal Jordi Pujol i la seva família, investigats per la justícia com a presumpta organització criminal".

Des de la JSC afirmen que "veiem també una sèrie de programes dedicats gairebé exclusivament a donar ressò a partits polítics o entitats independentistes com el Tot es mou o el FAQS. La mateixa cúpula de la CCMA ha reconegut en els seus informes que la majoria de col·laboradors i opinadors que conviden als seus programes són clarament independentistes. A tot plegat, se li suma el silenci davant problemàtiques socials alienes a la seva obsessió processista”.

“Catalunya fa massa anys que té un govern que no governa, que no té en compte a més de la meitat dels catalans i les catalanes, i que té com a prioritats destinar diners a TV3 o a terrenys per fer casinos i que deixen de banda les necessitats reals de la ciutadania, com dotar de més recursos les escoles i els centres d’atenció primària”, lamenta la JSC, que, a més, critica que diners del fons d’emergència per fer front als efectes de la Covid-19 s’hagin dedicat a cobrir part del dèficit de TV3.

Finalment, acaben reclamant que “TV3 torni a ser una televisió pública plural, respectuosa i representativa de totes les sensibilitats de la pluralitat i riquesa que caracteritzen, per sort, la societat catalana”.

 

 

 

(Visited 139 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari