Ja és setembre a TV3

Un sap que setembre arriba perquè TV3 comença a parlar d’aquesta Diada que va ser de tots els catalans fins que el govern dels millors va decidir externalitzar la seva organització per deixar-la en mans d’aquesta societat civil catalana que sembla reduïda a Òmnium Cultural, l’Assemblea Nacional i algun que altre CDR.

Cap a finals de juliol la televisió pública de Catalunya deixa de ser la telebotiga on els personatges afins al règim desfilen per vendre els seus llibres i Joan Canadell intenta col·locar una mascareta de cartó de la seva invenció que, ben bé no protegeix de la covid-19, però ajuda a fer país i una mica de calaix, per explicar amb tots els ets i uts el format de la manifestació independentista que ha  usurpat l’esperit de la Diada.

TV3 és el lloc idoni per saber quin és el preu i el disseny de les samarretes que l’ANC treu cada any amb motiu d’una efemèride que ha quedat reduïda a una concentració multitudinària on els participants, per un mòdic preu, poden ampliar el seu fons d’armari i participar en una performance concebuda per ser televisada i capaç de fer empal·lidir d’enveja al millor dels coreògrafs nord-coreans. És també el moment més esperat per les celebrities nostrades per fer-se fotos amb el populatxo i mèrits per aconseguir un programa, ni que sigui una tertúlia, assetjant des de les xarxes socials a qualsevol persona no afí a la causa, a poder ser algun guàrdia jurat o un cambrer acabat d’arribar a casa nostra, per no parlar català.

Enguany, però, la covid ha fet les coses diferents, i ha obligat a canviar la manifestació per un seguit de concentracions descentralitzades en 95 punts repartits per 65 municipis, cosa que els epidemiòlegs no acaben de veure gaire clara, ja que creuen són ganes de propagar la malaltia, i més ara que es troba en un moment d’expansió, en què creixen novament els infectats, els ingressats als hospitals i també els morts.

Per combatre aquestes idees que criden al derrotisme TV3 ja ha entrevistat la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, per a que pugui donar la seguretat de que s’ha adaptat la mobilització presencial als requeriments sanitaris vigents, i per recordar que, sigui com sigui, l’independentisme ha de sortir al carrer.

Ho farà per assenyalar totes aquelles institucions que segons el criteri de l’Assemblea són instruments al servei de l’Estat, per exemple la Universitat Autònoma de Barcelona, centre conegut per la vandalització sistemàtica, i impune, de qualsevol intent de manifestació contrària al processisme, o la Universitat de Barcelona, d’on Paluzie cobra i on fins fa uns anys va ser degana de la Facultat d’Econòmiques. Les assenyalen perquè, demòcrates i defensors com són de la llibertat i la pluralitat, creuen que Catalunya “no es pot permetre l’existència de rectorats unionistes”.

Què importen les advertències dels epidemiòlegs si l’ANC ja ha pactat amb Protecció Civil com fer uns quants dibuixets al terra per a què la gent sàpiga on s’hi ha d’estar? Mentre, Paluzie ja ha sortit a la seva televisió per anunciar que no es pot renunciar a l’exercici de drets fonamentals, com ara el de la manifestació, i la gent més o menys normal es pregunta si en algun lloc no es farà referència al dret a la seguretat de la persona, a la llibertat de pensament o a la salut. Tant s’hi val. El govern de la Generalitat permet les concentracions de l’11 de setembre poc després de prohibir reunions de més de 10 persones.

Sempre amatent a l’essencial, TV3 ha ampliat enguany el seu arsenal informatiu de cara a la Diada i a més d’entrevistes i informacions variades sobre tan magne esdeveniment, es fa ressò d’una concentració de negacionistes de la covid-19 que té lloc a Berlín per destacar que un jutge ha derogat la prohibició decretada per la ciutat al·legant, precisament, el dret fonamental a la manifestació del que l’ANC fa bandera, i que, si ha aparegut a altres mitjans, ha estat per emfatitzar la seva dissolució a bufetades per la policia i els seus vincles amb l’extrema dreta.

Una televisió pública finançada de forma escandalosa amb els fons rebuts pel Govern català per lluitar contra la covid, ha acabat fent bandera del negacionisme d’aquesta malaltia. Al cap i a la fi, tothom té la seva funció i la de TV3 és defensar la causa. Ni que sigui a costa de sacrificar la nostra salut.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Deixa un comentari

Notícies més llegides