Després d’un llarg estira-i-arronsa s’aprova la llei que regula els lloguers

Finalment, JxCat, ERC, comuns i la CUP han arribat a un acord i el Parlament ha aprovat la normativa
Manifestació contra els lloguers abusius

Faltaven els vots de Junts per Catalunya, però al final aquests s'han sumat als d'Esquerra Republicana, els comuns i la CUP i el Parlament ha aprovat la llei que regula els lloguers.

La novetat principal és que es permet pujar el lloguer als propietaris considerats vulnerables econòmicament, amb ingressos mensuals inferiors als 2.000 euros mensuals – incloent el lloguer-, i als que hagin fet obres de rehabilitació als immobles.

Mentre els grups firmants celebren l'acord com un gran pas, els grups de Ciutadans, els socialistes i el PP s'hi han pronunciat en contra i han avisat que el text no té recorregut perquè el Tribunal Constitucional no reconeix a la Generalitat competències per regular el preu del lloguer.

La llei estableix, bàsicament, que cap contracte de lloguer podrà superar el preu de l'anterior contracte i que s'incentivaran petites rebaixes si està per sota del preu mitjà de la zona. S'aplicarà a més de 60 municipis de més de 20 mil habitants amb un mercat tensionat.

Els quatre partits que tiren endavant la llei van presentar una proposició de llei negociada al juliol, amb el consens del Sindicat de Llogaters i d'altres entitats socials, però JxCat va sorprendre amb diverses esmenes que, segons la resta de partits, en diluïen el contingut i l'abast. Finalment JxCat hi ha votat a favor, però no els quatre diputats del PDECat, que s'han desmercat votant en contra.

(Visited 76 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari