Podemos demana fins a 20 anys de presó per l’expresident Jordi Pujol

L'acusació popular acusa la família i diversos empresaris de frau fiscal, blanqueig, falsedat i organització criminal
Jordi Pujol

Podemos demana fins a 20 anys de presó per a l'expresident Jordi Pujol per blanqueig de diners i organització criminal. El partit morat exerceix d'acusació particular en el cas. També demana fins a 54 anys i mig per al fill gran de la família i 17 per a la seva mare, Marta Ferrusola.

La instrucció del cas Pujol es va allargar durant vuit anys, fins que, al juliol, el jutge José de la Mata va donar finalment per tancades les investigacions i va proposar jutjar tota la família per organització criminal.

Ara, les acusacions en aquesta causa comencen a presentar les seves peticions de penes. En el cas de Podemos, la pena més alta sol·licitada és per al primogènit, Jordi Pujol Ferrusola, per a qui demana 54 anys i mig de presó.

La formació política creu que el matrimoni liderava la trama, i el primogènit distribuïa els diners que en cap cas venien d'una herència, com va al·legar l'expresident en la confessió del 2014, sinó principalment de pagaments milionaris d'empreses.

Hi ha indicis, segons diu el partit, "que la família Pujol Ferrusola va aprofitar la seva posició privilegiada en la vida política, social i econòmica catalana durant decennis per acumular un patrimoni desmesurat, directament relacionat amb percepcions econòmiques derivades d'activitats corruptes".

Per a l'exdona del primogènit, Mercè Gironès, demana una pena de 48 anys, mentre que per a la resta de germans –Josep, Pere, Oleguer, Marta, Mireia i Oriol– sol·licita condemnes que van entre els 10 i els 19 anys de presó.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides