Ciutadans demana explicacions a Núria Marín pel sou de Marcela Topor

El portaveu taronja a la Diputació de Barcelona sospita que el PSC accepta pagar 6.000 euros al mes a l’esposa de Puigdemont pel seu programa a canvi dels vots de JxCat
Marcela Topor, en uno de los programas de 'The Weekly Mag', de la temp
Marcela Topor, en uno de los programas de 'The Weekly Mag', de la temporada 2019-2020

El portaveu de Ciutadans a la Diputació de Barcelona, Salvador Tovar, ha a anunciat que el seu grup interpel·larà al govern d’aquesta corporació provincial en el ple que celebrarà a finals de mes sobre la renovació del contracte pel qual Marcela Topor, esposa de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, continuarà cobrant 6.000 euros al mes per dirigir i presentar el programa The Weekly Mag a la Xarxa Audiovisual Local (XAL).

Marcela Topor es va encarregar d’aquest programa la primavera del 2018, quan la diputació estava governada pel PDECat i el conseller delegat de la XAL, l’ens que gestiona els mitjans de comunicació de la corporació provincial barcelonina, era Francesc Pena. Des d’aleshores, Marcela Topor ha anat renovant cada sis mesos el contracte amb la XAL a raó de 36.000 euros cada vegada. Es dona la circumstància que 6.000 euros al mes no els ha cobrat mai cap altre treballador de la XAL.

Quan l’alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat, la socialista Núria Marín, va arribar a la presidència de la Diputació de Barcelona després de les eleccions municipals del maig de l’any passat, Lluís Garriga va substituir Francesc Pena com a conseller delegat de la XAL. Marcela Topor, però, va renovar el seu contracte en dues ocasions. De moment, la direcció de la XAL mantindrà The Weekly Mag a la seva graella televisiva fins a finals d’any. EL TRIANGLE ja va explicar que la XAL ha llogat per prop de 18.000 euros, entre setembre i desembre, els locals del restaurant ARTTE on es realitza el programa. Salvador Tovar sospita que Núria Marín manté el programa i el sou elevat de Marcela Topor per garantir que JxCat continuï donant-li els vots que van facilitar la seva elecció com a presidenta de la Diputació.

El portaveu provincial de Cs planteja que “ens agradaria saber sobre la base de quins indicadors es contracta i prorroga aquest programa al preu de 6.000 euros públics al mes”. Tovar, a més, posa en dubte que la XAL hagi d’emetre programes com The Weekly Mag, un magazine d’entrevistes i entreteniment en anglès. “Té una eficàcia com a mínim dubtosa respecte a les responsabilitats i les comeses que aquesta institució desenvolupa pels ciutadans”, assegura.

Al compte de Facebook del programa hi constava fins fa uns dies l’anunci de l’inici de la temporada 2019-2020. Ara hi diu que tornarà aviat. Al seu compte de Twitter personal, Topor tampoc no desvetlla quan s’emetrà el primer programa de la nova temporada i quin serà el seu contingut. Hi manté fragments de programes antics. El darrer apunt és l’anunci de la presentació que demà farà Puigdemont del seu nou llibre autobiogràfic, La lluita a l’exili.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides