La nova consellera de Cultura promourà que el castellà es limiti a la intimitat

Àngels Ponsa marca com a prioritat i objectiu "de país" que el català sigui llengua "comuna" i de "connexió" entre els ciutadans
Àngels Ponsa, prenent possessió del càrrec de consellera de Cultura
Àngels Ponsa, prenent possessió del càrrec de consellera de Cultura

Un "acord de ciutadania" per aconseguir l'ús del català com a "llengua comuna" al carrer, de manera que l'ús de les altres llengües s'usin en la intimitat, és un dels objectius de la nova consellera de Cultura, Àngels Ponsa, segons ella mateixa ha explicat aquest dimecres en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Entre les prioritats que li ha marcat el president Quim Torra durant la cerimònia de presa de possessió del càrrec, Ponsa ha citat la llengua "com a eix", i ha indicat que més enllà de promoure el coneixement del català, vessant en el qual troba que "estem fent molt bona feina", troba que "hem de buscar la manera" d'incrementar-ne l'ús, que segons ella és "el que ens falta".

La consellera ha rebutjat pronunciar-se sobre si a TV3 es parla massa castellà, com va reiterar la seva predecessora al càrrec, Mariàngela Vilallonga, però ha manifestat que "el que hem de fer entre tots" -amb l'ajuda dels mitjans públics, ha especificat- "és incrementar l'ús" del català, per a la qual cosa ha plantejat "un acord de ciutadania", ja que "hi ha llengües que es poden imposar sobre altres", ha justificat.

Així mateix, ha assenyalat que aconseguir que el català sigui la "llengua comuna" i "de connexió", mentre que "cadascú a casa seva parli la seva llengua materna, només faltaria", és "un objectiu de país i que hi hem de ser tots".

Ponsa ha lamentat que "un país com el que tenim", pel fet de no ser un Estat, "no pot fer el blindatge que ha de fer sobre la llengua", i que "l'Estat [espanyol] no ens hi ajuda".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides