Tremosa incorpora d’assessor el ‘dircom’ de Buch

Reporters sense Fronteres va denunciar les pressions a periodistes de Joan Maria Piqué, excap de premsa d'Artur Mas, quan era cap de comunicació exterior de la Generalitat
Joan Maria Piqué i Miquel Buch
Joan Maria Piqué i Miquel Buch

Joan Maria Piqué, director de comunicació del departament d'Interior de la Generalitat el darrer any, s'ha recol·locat a la conselleria d'Empresa i Coneixement després que Miquel Buch fos destituït a Interior i Ramon Tremosa hagi esdevingut el nou titular d'Empresa.

Piqué serà assessor de Tremosa després d'haver exercit de cap de premsa d'Artur Mas -quan era president de la Generalitat-, de responsable de comunicació exterior de la Generalitat durant la presidència de Carles Puigdemont, i de coordinador internacional i relacions públiques del president Quim Torra, abans d'esdevenir el dircom de Buch a Interior.

Durant la seva etapa com a responsable de la comunicació exterior del govern, Reporters sense Fronteres va denunciar, fent-se ressò de les queixes de corresponsals estrangers, les pressions que va exercir Piqué contra periodistes i l'ús de canals de comunicació amb els corresponsals per distribuir propaganda favorable al procés. Enguany, entre altres tuits polèmics, el nou dircom de Tremosa ha retret a l'arquebisbe de Barcelona, Juan Josep Omella, que només usa la llengua castellana a Twitter i no el català.

Com a home fort de la comunicació exterior de la Generalitat es va enganxar també amb periodistes espanyols amb la internacionalització i la permanència de Catalunya a la Unió Europea en cas de secessió com a rerefons. També se les va tenir amb Pablo Pérez, responsable d'estratègia digital i xarxes socials de la Comissió Europea.

Piqué, persona de confiança de Mas i Puigdemont i ben connectat amb el pinyol de Waterloo, ha promogut darrerament un corrent intern a Junts per Catalunya, Reunim-nos, favorable a l'ideari liberal i el lideratge col·legiat, va publicar Nació Digital. A més, ha acomiadat Buch amb paraules elogioses: "Has estat un gran capità entre la tempesta. Has salvat vaixell i tripulació i t'has sacrificat tu".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides