Fiscalia demana imputar l’exministre Fernández Díaz per espiar Bárcenas

El relaciona amb l'operació Kitchen l'exsecretari d'Estat Francisco Martínez, que també implica Cospedal
Jorge Fernández Díaz
Jorge Fernández Díaz

L'exministre d'Interior Jorge Fernández Díaz i l'antiga número dos del PP María Dolores de Cospedal podrien acabar imputats per un cas d'espionatge a Luis Bárcenas. La Fiscalia Anticorrupció, que investiga el cas Villarejo, demana que se'ls imputi a tots dos en l'anomenada operació Kitchen.

L'aixecament del secret d'aquest sumari deixa al descobert la possible implicació de tots dos en l'operació per robar documents a l'extresorer del PP Luis Bárcenas. La Fiscalia Anticorrupció parla d'una "operació parapolicial" que s'hauria creat per iniciativa d'alts representants del Partit Popular.

Els fiscals anticorrupció citen noms de polítics, però, de moment, l'únic imputat fins ara és l'exsecretari de Seguretat Francisco Martínez, número dos d'Interior amb Fernández Díaz.

El juny de l'any passat, Martínez, molest per les declaracions de Fernández Diaz desvinculant-se de la trama Kitchen, va entregar davant de notari diversos missatges de mòbil que implicarien l'exministre de l'Interior, ja que hi donava les directrius per posar en marxa aquesta operació de les anomenades clavegueres de l'Estat.

"No va ser iniciativa meva; tot al contrari, vaig rebre instruccions molt concretes", diu Martínez en un dels seus missatges, i apunta com a responsable immediat Fernández Díaz, i també Cospedal. Fins i tot, diu que de tot plegat n'estaria al corrent l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.