Junqueras apuja el to perquè Torra pacti la postinhabilitació

El líder d'ERC troba que no fer-ho seria una "irresponsabilitat"
Oriol Junqueras
Oriol Junqueras

L'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras ha concedit una entrevista a Nació Digital on ha evitat especificar la seva resposta ideal a una eventual inhabilitació del president Quim Torra, ja que ha dit que seria la que JxCat i ERC "siguin capaços de consensuar". No obstant això, ha apujat el to per assolir aquest acord amb JxCat quan ha assenyalat que seria "una irresponsabilitat" el fet d'arribar a l'escenari de la inhabilitació sense un acord entre els socis de govern.

També ha considerat que, en l'actual situació política i judicial, "pot ser que no depengui de la voluntat única del Govern fixar la data de les eleccions", motiu pel qual insisteix que "és tan important seure i consensuar els escenaris que vindran, tenint en compte la pandèmia i la decisió del Suprem".

En la mateixa entrevista, resposta des de la presó de Lledoners després que Torra hagi canviat tres consellers, Junqueras reconeix que la sortida del govern de Mariàngela Vilallonga, Miquel Buch i Àngels Chacón "ens ha sorprès" i "l'entenc en clau interna de JxCat".

Així mateix, troba que el fet que Torra anunciés eleccions el passat mes de gener -tot i que no va fixar una data- "vist amb perspectiva, sembla evident que no va ser la millor decisió" perquè "pot ser que no es produeixin fins un any després", i "això debilita les institucions i, per tant, també el moviment independentista i el país".

"L'adversari a abatre és el PSC i no JxCat. El nostre objectiu és anar-lo substituint especialment a l'àrea metropolitana, on l'independentisme encara no és hegemònic", assegura el president d'ERC abans d'indicar que "si volguéssim pactar amb ells, estaríem governant a l'Ajuntament o la Diputació de Barcelona, però no volem ser la seva crossa, sinó l'alternativa".

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.