El PDECat reclama veu pròpia en els grups del Parlament i el Congrés

El partit encarrega als seus diputats que busquin l'encaix en els grups que comparteixen amb JxCat
David Bonvehí

Els diputats del PDeCAT al Congrés i al Parlament exigiran poder mantenir el seu perfil propi en el si dels grups parlamentaris de JxCat per seguir formant-ne part. Així ho han explicat a Efe fonts del PDeCAT, després de la reunió que han mantingut aquesta tarda membres de la direcció amb els parlamentaris de la formació, ara en una situació delicada, ja que encara formen part dels grups de JxCat tot i la fractura amb el nou partit presidit per Carles Puigdemont.

La convivència dels diputats del PDeCAT en els grups de JxCat al Congrés i al Parlament només serà possible si poden seguir defensant els seus plantejaments sense sotmetre's a la línia que marqui Junts. Fonts del PDeCAT no descarten que els diputats del partit puguin trencar la disciplina de vot dins el grup de JxCat si les posicions d'una formació i l'altra són marcadament diferents en algun debat parlamentari.

Aquesta postura és especialment rellevant de cara al debat sobre els pròxims Pressupostos Generals de l'Estat, en el qual el govern espanyol de Pedro Sánchez pot buscar els vots dels quatre diputats del PDeCAT al Congrés: Ferran Bel, Sergi Miquel, Genís Boadella i Concepció Cañadell.

En la reunió interna d'aquest dilluns s'ha acordat que els principals representants del PDeCAT a la cambra baixa, Ferran Bel, i al Parlament, Marc Solsona, parlin amb els màxims interlocutors de JxCat en els seus respectius grups, per abordar l'encaix.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides