La rectora de la UAB diu que va negar el suport demanat per Torrent

"Volen pressionar per ser als equips de govern", explica Margarita Arboix
Roger Torrent
Roger Torrent

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent (ERC), va demanar suport a la rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Margarita Arboix, però es va trobar amb una resposta negativa, ha revelat la mateixa Arboix en declaracions a El Mundo.

La rectora de la UAB, que reivindica la pluralitat ideològica i afirma que "no sóc ni espanyolista ni independentista", especifica que "ens ha trucat el president del Parlament demanant-nos que en un moment determinat féssim una declaració de suport i li vam respondre que no, que no ens podia demanar quelcom que el Parlament no hagués aprovat en la seva globalitat. Vam dir-li a Roger Torrent que, com passa a la seva Cambra, en els nostres campus hi ha tota mena d'ideologies".

També afegeix que s'ha convocat a les universitats perquè assistissin a "llocs" i que han declinat assistir "perquè no és la nostra funció", i que les universitats grans de Catalunya han rebutjat ser etiquetades i que "hi ha gent que això no li ha agradat".

Pel que fa a Jaume Munich, el professor de Dret de la UAB que afirmava durant les seves classes que Espanya és "un estat feixista", Arboix ha respost a El Mundo que "s'ha passat pel folre les llibertats i no ha respectat que la universitat és un espai de diàleg i transmissió de cultures no hi cabem tots".

Per la seva part, en el mateix reportatge, el rector de la Universitat de Barcelona (UB), Joan Elías, reivindica que la seva vocació és "crear ciutadans lliures, crítics i compromesos amb la societat", a més d'indicar que "el rector no es pot inclinar per una línia política". Recentment, Elías ha replicat a la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, que és catedràtica i professora de la UB, que hauria d'"envoltar la Generalitat", a la qual retreu un finançament insuficient de les universitats.

Paluzie havia posat en el punt de mira la UB i la UAB, que celebren eleccions al rectorat aviat, quan va declarar que "no ens podem permetre " que tinguin "rectorats unionistes". Eels actuals rectors d'ambdues universitats associen aquestes declaracions amb un intent d'influir. Arboix afirma que "volen pressionar per ser als equips de govern".

(Visited 162 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari