Torra convoca in extremis directors d’escola a una reunió sobre el curs

La comunitat educativa es mostra preocupada, moltes escoles no tenen prou espais per desdoblar grups
Quim Torra
Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha convocat la junta de directors d'escoles i la junta de directors d'instituts a una reunió aquest dilluns per treballar l'inici del curs escolar. Segons ha avançat TV3, la reunió amb els responsables d'escoles serà al migdia i la dels encarregats dels instituts se celebrarà a la tarda.

Fonts de presidència justifiquen aquestes reunions exprés per la preocupació del president, que ha demanat al conseller d'Educació, Josep Bargalló, i el director de Salut Pública, Josep Maria Argimón, que assisteixin també a les reunions. La setmana passada Torra ja es va reunir amb representants de l'escola concertada.

Els representants de la junta central de directors d'escoles públiques s'han mostrat molt sorpresos davant la convocatòria del president Torra. Moltes escoles comparteixen una mateixa preocupació: la de les ràtios per classe. Moltes escoles no tenen prou espais per desdoblar els grups.

Als territoris amb més densitat de població, els preocupa què fer en cas de tenir diagnòstics de Covid en classes diferents. O bé què passarà quan un professor doni positiu. El que sí que comparteixen la majoria de directors és la determinació de mantenir oberts els centres.

La decisió de Torra arriba just després que el conseller Bargalló hagi reconegut que el 30% de les escoles i instituts públics incompleixen la ràtio recomanada per a l'inici de curs. En les últimes hores, a més, una escola de Sant Vicenç dels Horts ha hagut d'ajornar tres dies l'inici de curs per un positiu en un docent que ha fet posar en quarantena gran part del personal del centre. Una altra escola, a Lleida, també està pendent de si podrà obrir el dia 14 amb normalitat, ja que una desena de mestres estan aïllats per un altre cas de coronavirus d'un company.
 

(Visited 75 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari