Puigdemont s’equipara a Companys

L’expresident parla de l’exili i revela detalls de la seva detenció en la segona part de les seves memòries
Puigdemont, durant la compareixença en sortir de la presó de Neumünster
Puigdemont, durant la compareixença en sortir de la presó de Neumünster

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, relata al segon lliurament de M'explico. La lluita a l'exili (La Campana), que es publicarà dijous vinent, la seva detenció a Alemanya. En un avançament editorial que fa aquest dissabte El Punt Avui, Puigdemont narra com la policia alemanya l'arresta de tornada cap a Bèlgica des de Finlàndia i com és la seva primera nit a presó.

En el relat, Puigdemont es compara amb l’expresident de la Generalitat, Lluís Companys. Així, fa referència a la “fatalitat històrica” de la seva detenció: “La darrera vegada que un president català va ser arrestat ho fou també per la policia alemanya, i també per una petició expressa del govern espanyol”, en referència a Lluís Companys -afusellat pel franquisme.

Puigdemont explica també com passa davant la jutgessa, qui li pregunta si ha comès cap delicte. L'expresident respon que va obeir el mandat del Parlament i que el Govern no va gastar diners públics en el referèndum. Finalment, la jutgessa, considerant que hi ha un possible risc de fugida, decideix que Puigdemont continuï en presó provisional mentre no es decideixi que fa Alemanya amb l'euroordre dictada pel jutge Pablo Llarena.

"El personal de la presó m’ha rebut molt i molt bé. La noia responsable d’obrir la meva fitxa com a presoner m’ha demanat perdó i ha expressat la vergonya que sentia. I amb els vigilants, igual. A tots els he demanat que no es preocupessin, que entenia perfectament la seva feina i que en cap cas la culpa no era seva. Quin contrast amb el tracte que reben els meus companys que són a les presons de Madrid!", escriu.

La segona entrega del llibre també relata les negociacions frustrades amb Esquerra i la tensió a Estrasburg el dia de la manifestació.

(Visited 64 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari