El PDECat i el PNC inicien converses per anar junts a les eleccions

Pretenen recuperar l'espai que va ocupar la històrica Convergència de Jordi Pujol
Pascal i Bonvehí

Marta Pascal i David Bonvehí ja han començat a parlar per anar plegats a les pròximes eleccions catalanes. Fons coneixedores de les converses han confirmat que interlocutors del Partit Nacionalista de Catalunya (PNC) i del Partit Demòcrata (PDECat) ja s'han posat en contacte.

El PNC, liderat per Marta Pascal, podria considerar-se una escissió del PDECat, partit que va deixar l'actual dirigent després dels enfrontaments amb Carles Puigdemont. A la vegada, el PDECat, continuador dels drets electorals de Convergència Democràtica de Catalunya, ha vist com a les darreres setmanes Carles Puigdemont i els seus seguidors legitimistes abandonaven el partit en el qual han fet tota la seva carrera política (CDC i PDECat) per crear Junts per Catalunya com a partit i no com la marca electoral nascuda el desembre de 2017.

El PNC, amb Pascal al capdavant, ha reivindicat el llegat de Convergència. Fins i tot va explicar el projecte polític a Jordi Pujol, el qual el va beneir, descontent del camí pres per Puigdemont i Quim Torra. A més a més, Pujol s'ha enfadat perquè Torra va ordenar que la Generalitat es personés com acusació en el cas del 3% que investiga l'Audiència Nacional.

El PDECat, per la seva part, ha vist com des de finals d'agost Puigdemont encapçalava una escissió on han anat a parar nombrosos càrrecs públics, amb tots els consellers de la Generalitat, a excepció d'Àngels Chacón, la qual s'ha mantingut fidel al PDECat. Chacón, a més, podria ser la cap de cartell electoral, ja que està molt ben considerada en ambients econòmics i empresarials.

Malgrat que Bonvehí va mostrar la voluntat de seguir sense trencaments, Torra ha fet una remodelació del govern català per castigar Chacón i el PDECat i ha aprofitat per treure del govern català dues figures que o bé no comptaven amb el favor del puigdemontisme (Miquel Buch) o bé no han complert les expectatives generades (Mariàngela Vilallonga).

Tant Pascal com Bonvehí són conscients que presentar-se a unes eleccions en dues llistes per separat els restaria opcions. Per això, persones de confiança d'ambdós ja han començat a parlar-ne. Les diferències ideològiques en són poques, la qual cosa hauria de servir per facilitar una entesa en forma de coalició. Ambdues formacions són independentistes, però fugen de la unilateralitat.

A més a més, dins del món de l'antiga CiU hi ha un altre actor, com és Units per Avançar (que representa a la desapareguda UDC). A hores d'ara, estan molt allunyades les postures entre el PNC i Units, i entre PDECat i Units. Malgrat tot, com que ara sembla que les eleccions seran entre novembre d'enguany i el febrer de 2021 (aquesta última data seria ara la favorita de Carles Puigdemont) encara hi hauria temps per avançar en les converses per reeditar l'extinta Convergència i Unió que el procés va arrasar.

(Visited 200 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari