Carme Forcadell torna al Parlament

Ho ha fet en l'acte oficial per celebrar els quaranta anys de la recuperació de la institució
Carme Forcadell, amb el president Roger Torrent, a l'arribada al Parlament

L'expresidenta de Parlament, Carme Forcadell, ha tornat aquest divendres a la Cambra catalana dos anys i cinc mesos després de l'últim ple en què va participar com a diputada. Forcadell ha acudit a la seu parlamentària per participar en l'acte oficial pels quaranta anys de la recuperació de la institució després de la seva abolició per part de la dictadura franquista aprofitant el tercer grau penitenciari.

En el seu discurs, Forcadell ha defensat la llibertat d'expressió a l'hemicicle. "Tot allò que preocupa la ciutadania ha de poder ser expressat i debatut lliurement, amb l'únic límit de l'educació i el respecte degut per la resta de representants de la ciutadania", ha assegurat. Aquesta ha estat la base de la seva defensa durant tot el procés que l'ha acabat condemnant.

Forcadell, que com l'exconsellera Dolors Bassa de moment manté el tercer grau penitenciari, ha defensat que la llibertat d'expressió "és un tresor immens que cal preservar sempre i arreu", una afirmació que ha fet acompanyada per l'actual president de la cambra, Roger Torrent, i dels altres expresidents del Parlament: Joan Rigol, Núria de Gispert i Ernest Benach. Precisament els tres van presentar la setmana passada una petició d'indult per a Forcadell que haurà de resoldre el govern espanyol.

Per la seva part, el president Torrent ha reclamat un referèndum perquè els ciutadans puguin decidir si volen un Parlament "sense limitacions en l'exercici de l'autogovern".

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari