Sánchez demana a les autonomies consensuar el tancament d’escoles

Torra no firma l'acord de la reunió perquè no recull les ajudes a les famílies amb fills en quarantena per la covid
Pedro Sánchez, en la reunió virtual de presidents autonòmics

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat als presidents de les comunitats autònomes, reunits avui virtualment, que, en cas de brots de coronavirus, no tanquin els centres educatius sense consultar-ho prèviament amb el Ministeri de Sanitat.

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha rebutjat signar la declaració final de la reunió perquè no inclou la prestació a les famílies sobre els infants en quarantena que havia sol·licitat.

El president del Govern també volia que la Moncloa es comprometés a crear una ajuda o subsidi per donar cobertura als autònoms que també haguessin de fer-se càrrec o cuidar els seus fills i filles pel mateix motiu. El redactat ha estat rebutjat per l'Estat.

La ministra de Política Territorial, Carolina Darias, ha dit que document que s'ha sotmès a la Conferència de Presidents no ha incorporat el permís retribuït als pares de nens en quarantena "en nom del consens". Segons Darias en la mesura que el permís encara "s'està estudiant" i que requerirà "algun canvi normatiu", l'executiu espanyol ha preferit no sotmetre'l a criteri dels presidents autonòmics.

Segons la ministra de Política Territorial l'executiu espanyol només ha plasmat al document final de la Conferència de Presidents els acords adoptats pel govern espanyol i les CCAA a la Conferència Sectorial del 27 d'agost, on sí que hi havia "pràctica unanimitat". El permís, ha dit, encara "s'està treballant" i "quan sigui possible es donarà a conèixer".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides