Tremosa s’estrena amb un toc a Aragonès

El nou conseller d'Empresa retreu al vicepresident i conseller d'Economia una manca de suport a Torra per exigir fons del MEDE al govern espanyol
Presa de possessió de Ramon Tremosa
Presa de possessió de Ramon Tremosa

Ramon Tremosa ha concedit aquest divendres la seva primera entrevista a Catalunya Ràdio com a conseller d'Empresa i Coneixement, durant la qual ha retret al vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, que no ha fet costat el president Quim Torra a l'hora d'exigir els fons del Mecanisme Europeu d'Estabilitat (MEDE).

Tremosa, que considera fonamentals aquests fons per a totes les Comunitats Autònomes, ha dirigit el retret contra Aragonès quan responia la pregunta de què pot aportar com a membre del govern català. El nou conseller ha dit que "m'hauria agradat que el vicepresident Pere Aragonès també fes costat al president de Catalunya defensant que necessitem ara diners, per exemple, per donar una paga extra al personal sanitari". "No ho ha fet. Que jo sàpiga, públicament, no. Ja va tard, el vicepresident, amb això", ha afegit.

Tremosa també ha criticat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, no hagi respost una carta amb què Torra, en passat mes de juny, li plantejava aquesta necessitat, i ha lamentat que el govern espanyol sí que destini diners "per comprar tancs" i "augmentar el sou a la Guàrdia Civil", per bé que seguidament ha aclarit que "no dic que no s'hagi de fer", perquè també considera "important" fer aquestes despeses.

Pel que fa a Àngels Chacón, la seva antecessora a la conselleria, Tremosa considera que ha fet "una molt bona feina", però ha evitat associar el relleu al fet que Chacón és del PDECat i, preguntat per si s'ha realitzat una purga per deixar només fidels a JxCat en el sector postconvergent del govern, Tremosa ha respost que "pensava que em preguntaries pel tema de Caixabank i Bankia", i s'ha excusat afirmant que "no sóc ni de JxCat ni del PDECAT" i que "no faig vida de partit".

De fet, ha evitat respondre sobre els motius pels quals Torra l'ha triat -"això li hauria de preguntar a ell"- i, sobre la sortida de Chacón del govern, s'ha referit al cas del vicepresident segon espanyol, Pablo Iglesias, del qual ha assegurat que s'empassa "molts gripaus" i "fa molta bondat" perquè, segons ell, "sap que si es queixa, o algun ministre de Podemos diu alguna cosa, el president el pot destituir". "Quan un entra de conseller sap que en qualsevol moment i per qualsevol cosa, doncs et truquen i tal com et diuen «ara entres», et diuen «ara surts»", ha reblat.

En el seu cas, el nou titular d'Empresa assegura que va rebre la proposta d'esdevenir conseller "un parell de dies abans, més o menys", després d'haver "assessorat bastant en temes econòmics aquests últims mesos" al president Torra.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides