La fusió de CaixaBank i Bankia crearia el primer banc d’Espanya

Les dues entitats ultimen l'operació que ha rebut el vistiplau del govern central
caixabank edifici
caixabank edifici

CaixaBank i Bankia estan treballant la fusió de les dues entitats, segons ha comunicat aquesta passada nit CaixaBank a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). En cas de produir-se aquesta fusió, la nova entitat resultant passaria a ser el primer banc d'Espanya, que sumant els balanços dels dos bancs podria pujar fins als 650.000 milions d'euros. Una quantitat similar a la del BBVA comptant tots els seus actius a l'exterior.

En el comunicat de CaixaBank que ha fet pública la CNMV es diu que "CaixaBank S.A. ("CaixaBank") informa que, després de l'autorització del seu consell d'administració, es troba en negociacions amb Bankia S.A per a analitzar una fusió entre totes dues entitats, sense que de moment s'hagi aconseguit cap acord sobre aquest tema, més enllà de la signatura d'un acord de confidencialitat per a intercanviar-se informació per a valorar l'operació, en el si d'una due diligence, comptant amb assessors per a l'operació. CaixaBank informarà el mercat del resultat d'aquesta negociació en el moment oportú".

La notificació de les negociacions per part de CaixaBank a la CNMV ha estat confirmada per Bankia, entitat que ha comunicat que "confirma converses amb CaixaBank, amb coneixement i autorització del Consell d'Administració, per a analitzar una eventual oportunitat d'operació de fusió entre totes dues entitats. Es fa constar que s'ha sotmès als òrgans de govern de Bankia proposada d'inici d'estudi i anàlisi, que permeti al Consell d'Administració adoptar la decisió fundada que correspongui, comptant per a això amb els assessors pertinents".

Aquesta operació arriba mesos després que el Banc Central Europeu (BCE) i el Banc d'Espanya hagin reivindicat les fusions d'entitats bancàries a Espanya amb l'objectiu que fer entitats més fortes dins del sector de la banca. En el cas que CaixaBank es fusioni amb Bankia, s'apunta que el president de la nova entitat seria José Ignacio Goirigolzarri, actual president de Bankia. Mentre que Gonzalo Gortázar, actual vicepresident de CaixaBank, en seria el conseller delegat.

També s'apunta que a hores d'ara el govern central donaria el seu vistiplau a aquesta fusió. En aquest context, es dona la circumstància que el Fons de Reestructuració Ordenada Bancaria (FROB), que depèn de l'Estat, participa de la gestió de Bankia. També s'apunta que en la nova entitat resultant de la fusió, el principal accionista seria la Fundació La Caixa amb un 30%, seguida del FROB amb un 15%.

(Visited 70 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari