Sala-i-Martin retreu a Torra l'”error estratègic” de rellevar Chacón

La diputada de JxCat Gemma Geis dóna a entendre que deixarà la política en el seu agraïment a Mariàngela Vilallonga
Xavier Sala-i-Martin

Xavier Sala-i-Martin, economista de referència de l'independentisme català, en particular del sector postconvergent, ha criticat el president de la Generalitat, Quim Torra, per haver canviat de titular d'Empresa i Coneixement, un departament que fins ara encapçalava Àngels Chacón, la darrera membre del sector postconvergent del govern alineada amb el PDECat i no amb JxCat.

Sala-i-Martin considera que "l'acomiadament" de Chacón és "un error estratègic de JxCat que Quim Torra hauria d'haver evitat". "Sembla mentida el que els costa alguns entendre l'Efecte Streisand", ha afegit en referència a la possibilitat que la decisió pugui tenir un efecte polític contraproduent, favorable al PDECat.

La substitució dels consellers Àngels Chacón, Miquel Buch i Mariàngela Vilallonga, coneguda aquest dijous, també ha donat lloc a una reacció de la diputada de JxCat Gemma Geis, membre del pinyol de Waterloo, que suggereix que no repetirà a la primera línia política i tornarà a la docència universitària.

Geis, membre i impulsora de la puigdemontista Crida Nacional per la República, ha escrit tuits d'agraïment als tres consellers que deixen l'executiu. En el missatge dirigit a la titular de Cultura del darrer any i mig, Mariàngela Vilallonga, Geis li ha dit: "Ens veiem aviat a la nostra estimada Universitat". Actualment portaveu adjunta de JxCat al Parlament, Geis és professora de Dret a la Universitat de Girona, de la qual Vilallonga és catedràtica de Filologia Llatina.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari