De queixar-se per la trepitjada de Pepe i la sèrie ‘Aída’ al govern de Torra

El successor d'Àngels Chacón a Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha destacat durant els anys del procés per la difusió de 'fake news', les espifiades i la formulació de preguntes estrambòtiques al Parlament Europeu
La foto de Tremosa amb Di Rupo

La substitució dels consellers Miquel Buch, Mariàngela Vilallonga i Àngels Chacón per Miquel Sàmper, Àngels Ponsa i Ramon Tremosa, respectivament, ha fet que tornin a circular a les xarxes intervencions públiques i tuits amb què ha quedat en evidència durant els anys del procés el més mediàtic dels tres flamants nous consellers, l'economista i exdiputat al Parlament Europeu Ramon Tremosa.

Durant la seva etapa a l'Eurocambra, Tremosa es va fer una foto amb l'exprimer ministre belga Elio di Rupo, a qui va agrair "la seva crítica" a "la deriva autoritària de Rajoy", però Di Rupo es va desmarcar ràpidament de l'independentisme quan va replicar: "Un eurodiputat espanyol se'm va apropar ahir a la nit. Va voler fer-se una foto amb mi. Ara la fa servir amb finalitats polítiques espanyoles. Per si és necessari, reafirmo la meva total oposició a l'actitud de Puigdemont".

A més, ha difós com a autèntica una falsa portada de Time -hi apareixien manifestants proreferèndum catalans on, en realitat, es va publicar una foto de Hong Kong-, va etiquetar la imatge d'una manifestant encarant-se amb la policia xilena com si correspongués a l'1-O i va agrair a "Euskal Herria" la imatge d'una munió que celebrava un èxit de l'Athletic de Bilbao prenent-la com si fos una manifestació contra l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya.

Com a eurodiputat es va interessar per un dels temes preferits dels teòrics de les conspiracions, els chemtrails, fent-se ressò d'una bola sobre una suposada fumigació de l'espai aeri espanyol per canviar el clima, sobre la qual la Comissió Europea (CE) va respondre que no disposava de proves.

També va preguntar a la CE per una frase pronunciada a la sèrie d'humor de Telecinco Aída pel personatge -satíricament xenòfob i fatxa- Mauricio Colmenero: "Imagínate que se lo queda cualquier indeseable o, peor aún, un catalán". Així mateix, de la mà amb l'aleshores eurodiputat d'ICV i posteriorment conseller d'Exteriors, Raül Romeva, va preguntar a la CE per la trepitjada d'un jugador del Real Madrid, Pepe, a l'estrella del FC Barcelona, Lionel Messi.

El mateix Romeva, que juntament amb Tremosa ha lluitat perquè la llengua catalana s'obri pas a les institucions comunitàries, s'havia mostrat inquiet l'any 2009 amb "les simpaties que l'amic Tremosa té amb un partit, el Vlaams Belang", d'ultradreta nacionalista flamenca.

Tremosa, exponent de l'ala liberal de la vella Convergència, a banda de fake news i de preguntes insòlites com a representant comunitari, també ha destacat per mantenir posicions dures pel que fa a política migratòria i ha participat en homenatges als germans Badia -líders dels feixistoides escamots-, el mateix que van fer l'actual president de la Generalitat, Quim Torra, i l'exvicepresident Oriol Junqueras.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari