La fiscalia no veu delicte en la gestió de Puigdemont a Aigües de Girona

El Ministeri Públic informa en contra d'obrir una causa al Suprem contra l'expresident català
Carles Puigdemont amb el bastó d'alcalde de Girona

La Fiscalia del Tribunal Suprem no veu indicis de delicte en la gestió que va fer Carles Puigdemont a Aigües de Girona quan l'expresident de la Generalitat va ser l'alcalde d'aquesta ciutat. En l'informe de la fiscalia, al qual ha tingut accés El Mundo, el Ministeri Públic es mostra contrari al fet que el Tribunal Suprem obri una causa penal per les presumptes irregularitats detectades en la gestió d'Aigües de Girona (Agissa) entre el 1998 i el 2013, per la qual cosa demana l'arxivament de les diligències.

El fiscal defensa que els fets que s'investiguen a partir de l'exposició del Jutjat d'Instrucció número 2 de Girona no encaixen ni en el delicte de prevaricació ni en el de malversació de cabals públics ni frau a l'Administració, com tampoc de falsedat.

La jutgessa de Girona va demanar la imputació de Carles Puigdemont per haver organitzat "una operació per ocultar" que la col·lecció d'art comprada per l'ajuntament de Girona als hereus de Santos Torroella es va fer a compte dels diners rebuts a conseqüència de l'establiment del "cànon inicial" en la concessió del servei públic de l'aigua a l'Ajuntament de Girona.

La Fiscalia del Tribunal Suprem defensa que "l'assignació d'una finalitat pública diferent del cànon municipal de l'aigua, duent a terme transferències de crèdits inconsentidas per la legislació a altres fins públics, ni constitueix administració deslleial del patrimoni públic amb extralimitació de les facultats de gestió que ocasioni perjudici, ni suposa apropiació o sostracció per a si o per a un tercer, de diners, efectes, valors o qualssevol altres béns públics per part de l'autoritat municipal que distreu la finalitat sense abandonar la seva aplicació al sector públic". El fiscal diu que "la desviació d'ús a altres fins públics només constitueix infracció administrativa per aplicació del principi d'intervenció mínima del dret penal".

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari