Qui torna a passar comptes amb Artur Mas?

Artur Mas, en el 'FAQs'
Artur Mas, en el 'FAQs'

Agustí Colomines, un dels ideòlegs del procés i exdirector de l'extinta Fundació CatDem -de l'òrbita convergent i en el punt de mira en el cas del 3%-, va ser una figura molt propera a Artur Mas quan l'exlíder de Convergència i del PDECat era president de la Generalitat, però és des de fa temps molt més partidari de la posició del també expresident Carles Puigdemont.

En un tuit recent amb què ha comentat el fet que Mas es mantingui al PDECat en lloc de sumar-se a JxCat, Colomines ha escrit: "Molt millor així! Almenys farà costat al partit en els moments difícils de la condemna del 3%".

Seguidament, ha afegit un retret relacionat amb aquest cas de presumpta corrupció de Convergència i el PDECat, la instrucció del qual es va tancar aquest mes de juliol: "Ell no va saber acabar amb la corrupció, va protegir corruptes, i va deixar que s'embrutés el nom de persones honrades, algunes de les quals són a presó. També ho dic per mi, sí!".

No és, ni de bon tros, el primer cop que Colomines carrega públicament contra Mas. El divorci entre tots dos ja era evident la passada tardor, quan Colomines va dedicar retrets a Mas -una manca d'empatia i el fet d'equivocar-se "sempre", segons ell-, després que l'expresident català evités criticar els Mossos per la seva actuació per reprimir les protestes violentes als carrers de joves independentistes com el nebot de Colomines, que va ser detingut.

Quant al cas del 3% específicament, cap dels dos es troba processat. Ni Mas, que va liderar Convergència, ni Colomines, que va dirigir la fundació afí acusada de rebre comissions en benefici del partit a canvi d'adjudicacions públiques.

Colomines culpa Mas del fet que se l'associï amb el principal cas de presumpte finançament irregular de Convergència. Quan es va posar en marxa la CatDem, per cert, va expressar reticències a la relació de continuïtat amb la fundació predecessora, la Trias Fargas, la qual, a la pràctica, simplement es va refer canviant-la de nom arran de l'esclat del cas Palau.

Aquest mes d'agost, d'altra banda, Colomines ha anunciat que deixa temporalment d'escriure la seva columna a El Nacional: "Si no es té una bona forma física i anímica no és possible ser sagaç per descobrir el fons de les coses i també es perd la força per escriure amb la profunditat necessària. Seguiré piulant per anar fent".

(Visited 70 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari