Dirigents d’ERC demanen la dimissió del director de Comunicació del Govern

Jaume Clotet ha retuitejat un missatge fals en què Salvador Cardús acusava Roger Torrent de blanquejar el 155
Tuit de Salvador Cardús reenviat per Jaume Clotet

Els portaveus d’ERC al Congrés i al Parlament, Gabriel Rufián i Sergi Sabrià s’han sumat a les crítiques i també peticions de dimissió del director de Comunicació del Govern de la Generalitat, Jaume Clotet, que s'han abocat a Ttwitter, després que hagi retuitejat aquest dimecres 2 de setembre un missatge de Salvador Cardús en el qual acusava el president del Parlament, Roger Torrent, de blanquejar el 155. Cardús ha reproduït un missatge de l’usuari Marc Portet on apareixia les imatges d’una suposada campanya de celebració dels 40 anys de funcionament del Parlament posteriors a la dictadura franquista, amb unes banderoles on es llegeix “40 anys de Parlament en llibertat 1980-2020”. Ho acompanyava del text: “Enteneu ara perquè JuntsXCat es va oposar a la celebració dels 40 anys del restabliment del Parlament? Aquest cartell és insultant. En llibertat? De qui ha estat la ‘brillant idea?’” i etiquetava el president del Parlament, Roger Torrent, i el secretari de Difusió i Atenció Ciutadana del departament de Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, Miquel Gamisans.

Salvador Cardús ha donat per bona l’existència de la campanya i ha fet un missatge reproduint la imatge de les banderoles i dient “Incomprensible: Amb Carme Forcadell a la presó? Blanquejant el 155? Vergonya!”. El director de Comunicació del Govern de la Generalitat, Jaume Clotet, la retuitejat. Les queixes per la seva decisió li han vingut des de dins del propi govern, a més de les que li han dedicat dirigents d’ERC com Rufián i Sabrià. José Rodríguez, diputat d’ERC al Parlament i assessor del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha demanat a Twitter “Crec que potser Jaume Clotet hauria de donar explicacions i fins i tot potser dimitir”. Sergi Sabrià li ha donat la raó: “Doncs sí. Potser ja n’hi ha prou de, enlloc de sumar, tirar merda per dissimular els problemes de casa teva”. I Gabriel Rufián ha escrit “Això és un fake i aquests són càrrecs de la dreta catalana divulgant-lo”. Es referia a Jaume Clotet i Salvador Cardús, que apareixien en la imatge que ha acompanyat Rufián al seu tuit. Fins i tot, el director general de Difusió de la Generalitat, Jordi del Río, ha recomanat Clotet, sense citar-lo, que seguís les instruccions del Consell de l'Audiovisual de Catalunya davant un possible fake: “Atura’t, pensa i verifica abans de compartir”. I si tens alguna responsabilitat pública, tot això fes-ho també, però dues vegades. O tres".

Clotet i Cardús han eliminat els seus tuits en veure la relliscada. Les crítiques contra ambdós, però, no han afluixat. “He estat enganyat, sí. Ja he rectificat i esborrat. Ara, dispareu contra qui ho ha fet córrer”, ha demanat Cardús. Clotet s’ha fet fonedís.

(Visited 223 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari