Vandellós II fa una aturada per una fuita en el sistema d’aigua de refrigeració

El Consell de Seguretat Nuclear informa que no hi ha hagut impacte en els treballadors, el públic ni en el medi ambient
Central nuclear Vandellòs 2

La central nuclear Vandellós II, instal·lada a Tarragona, ha notificat aquest dimarts al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) que ha fet una aturada no programa de la planta per intervenir en una de les línies del sistema d'aigua de refrigeració per corregir una fuita detectada.

En la nota del CSN s'informa que la reparació d'aquesta línia comporta l'aïllament de la refrigeració de l'estator així com el drenatge de la zona en la qual s'ha produït la fuita. Aquesta maniobra implica desacoblar el generador principal de la xarxa elèctrica.

Els responsables de Vandellós II estan investigant les causes per les quals s'ha produït la fuita. En la mateixa informació feta pública pel CSN s'informa que "el succés no ha tingut impacte en els treballadors, el públic ni en el medi ambient". També es comunica que "amb la informació disponible fins al moment", aquesta aturada "es classifica amb nivell 0 en l'Escala Internacional de Successos Nuclears i Radiològics (INES)".

Es dona la circumstància que el CSN ha renovat recentment l'autorització de Vandellós II durant deu anys més. Aquesta central va obtenir ja una primera pròrroga el 2010 per continuar funcionant. Les centrals nuclears d'Ascó I i Ascó II tenen concedides pròrrogues per mantenir la seva activitat fins al setembre de l'any que ve.

Per la seva banda, Les associacions ecologistes antinuclears han demanat reiteradament que es tanqui Vandellós II tal com ja es va fer amb Vandellós I, arran d'un incendi que va patir el 1989. El desmantellament definitiu de Vandellós I, però, no arribarà fins al 2028. Vandellós II és actualment propietat d'Endesa (72%) i Iberdrola (28%).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides