El Pazo de Meirás pertany a l’Estat

La jutgessa de primera instància ordena a la família del dictador Franco que el retorni
Pazo de Meirás
Pazo de Meirás

El Jutjat de Primera Instància número 1 de La Corunya ha declarat nul·la la compravenda del Pazo de Meirás, efectuada l'any 1941, per la qual cosa la família del dictador Francisco Franco haurà de retornar-lo a l'Estat.

En la sentència, difosa aquest dimecres pel Tribunal Superior de Justícia de Galícia, la magistrada Marta Canales estima la demanda de l'Estat i conclou que aquella operació va ser "una simulació", la qual cosa "determina la nul·litat de la mateixa", així com de la donació realitzada tres anys abans, el 1938, perquè manca el "requisit essencial de forma". La juez considera, en aquest sentit, que l'immoble va ser un regal al cap de l'Estat i no al dictador Franco a títol personal.

La sentència, que pot ser recorreguda, rebutja que s'hagi produït un retard en la interposició de la demanda i assenyala que la possibilitat de presentar-la "neix d'un important estudi històric i d'un consens social assolit després de molts anys".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides