ERC reclama a Torra “màxima exigència” en l’afer Manonelles

Sabrià critica que Presidència incorporés com a assessor l'exdelegat del govern a Suïssa acusat d'assetjament laboral
Sergi Sabrià

El president del grup parlamentari d'ERC, Sergi Sabrià, ha reclamat al govern de la Generalitat "màxima exigència" i "prendre decisions sense cap demora" sobre les acusacions d'assetjament laboral contra Manuel Manonelles, exdelegat del govern de la Generalitat a Suïssa i, actualment, assessor del Departament de la Presidència.

En un tuit publicat aquest dimarts, i difós pel perfil de Twitter oficial d'ERC, Sabrià ha comentat una informació del diari Ara que ha revelat que la Direcció General de Funció Pública, del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, investiga si Manonelles va cometre assetjament laboral contra treballadores de la delegació a Suïssa.

"Cal màxima exigència, sempre i a tot arreu. Per a tots. I cal prendre decisions sense cap demora", ha escrit en un missatge on ha afegit una crítica contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per haver incorporat l'exdelegat a Suïssa com a assessor de Presidència: "Recol·locar, en lloc d'assumir responsabilitats, és desgastar la institució i fallar a la societat que representem". En el mateix sentit s'han pronunciat representans republicanes, com les diputades Lluïsa Llop i Anna Caula, que és la portaveu parlamentària,

Fonts de Presidència han explicat a TV3 que Torra no sabia que hi havia un expedient obert contra aquest assessor i també que el departament no preveu apartar-lo. Manonelles, per la seva part, nega les acusacions.

El passat mes de març, el soci de govern d'ERC, Junts per Catalunya, va carregar contra l'actuació d'Alfred Bosch, llavors conseller d'Exteriors, després que l'Ara destapés que treballadores del departament havien acusat el cap de gabinet de Bosch, Carles Garcias, d'assetjament sexual. Tot i que Garcias va ser destituït el gener, Bosch no va aplicar el protocol previst per l'administració pública per aquests casos.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.