La XAL renova el programa de Marcela Topor

Ha contractat l’espai ARTTE per gravar un màxim de 15 programes de 'The Weekly Mag' entre setembre i desembre
Marcela Topor, presentando 'The Weekly Mag'
Marcela Topor, presentando 'The Weekly Mag'

El programa The Weekly Mag que dirigeix i presenta a la Xarxa Audiovisual Local (XAL) Marcela Topor, l’esposa de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, es continuarà emetent com a mínim fins a finals d’any. La XAL ha signat un contracte amb l’empresa Adisarti SL per utilitzar sis hores a la setmana l’espai del seu restaurant ARTTE, al carrer Muntaner de Barcelona, on s’ha enregistrat en les temporades anteriors. The Weekly Mag es va estrenar el 6 d’abril del 2018 i va sobtar el sou elevat amb que es retribuïa Topor. Cada cop que ha renovat el contracte ha cobrat 36.000 euros. Tenint en compte que el contracte s’ha renovat cada sis mesos, això vol dir que rep 6.000 euros al mes per un programa setmanal d’una hora i mitja de durada, molt pel damunt del que cobren tots els presentadors, redactors i col·laboradors d’aquesta xarxa de mitjans, que depèn de la Diputació de Barcelona.

El contracte de la XAL amb ADISARTI es va adjudicar el 17 de juliol, segons consta al seu portal de transparència, amb el concepte de “Cessió d’espais d’ARTTE per al programa The Weekly Mag de la Xarxa Audiovisual Local". Puja 17.696,25 euros, amb l’IVA inclòs, i el termini d’execució fixat és entre l’1 de setembre i el 31 de desembre de 2020. S’especifica que es gravaran un màxim de 15 programes i que les dates de gravació queden pendents de confirmació. Cada dia de gravació, la XAL haurà de pagar 1.179,75 euros.

Ni a Twitter, ni a Facebook, ni a l’Instagram de The Weekly Mag s’ha anunciat encara el retorn del programa. Tampoc als perfils personals de Marcela Topor s’hi fa cap esment. Les xarxes de The Weekly Mag han estat pràcticament inoperatives les darreres setmanes. De fet, el missatge que encapçala el compte de Facebook del programa anuncia que tornarà el 5 d’octubre, però es refereix a la temporada 2019-2020.

L’últim tuit que va aparèixer al perfil de The Weekly Mag era per citar un article d’un dels col·laboradors del programa, Màrius Serra. També hi ha col·laborat fins ara Matthew Tree. El programa es defineix com “una proposta de la Xarxa de Comunicació Local per obrir una finestra a l’aprenentatge de l’anglès a través del sistema audiovisual català amb un producte atractiu i de bona qualitat, que també pot ser utilitzat com a eina didàctica als centres educatius”.

La direcció de la XAL ha transmès als seus treballadors que es mantindran els mateixos programes i presentadors fins a finals d’any i que a partir del gener de l’any que ve s’introduiran canvis en la programació i l’adscripció laboral dels redactors.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.